Ta klivet

Aktiebolag & Starta eget

Aktiebolag & Starta eget handlar detta inlägg om.

För det första handlar det om din egna inställning. Se inte problemen utan möjligheterna, enkelt att säga eller hur? Det är väldigt mycket att tänka på i början men du växer snabbt in i det. Det är väldigt mycket på kort tid men det du har lärt dig snabbt är också dom sakerna som du kommer komma ihåg. Du startar inte eget för att göra Sverige glada, skatteverket eller bolagsverket. Du startar eget för att göra dina framtida kunder glada och inte minst dig själv.

I början – Aktiebolag & Starta eget

 

När du väl startat eget så ser jag det som att du sitter på ett stort hav. Ett hav där inget händer, ingen blåst eller vågor. Du sitter där och tänker att nu är det dags, nu kör jag så det ryker. Det börjar blåsa något fruktansvärt och det piskar mot ditt ansikte. Du står trygg, du står fast och du står stilla, väntade på stormen.

För det kommer bli en storm av nya saker som du måste lära dig, saker som skall köpas in och fixas för att din verksamhet skall komma igång.

Du börjar sakta bygga din våg, har pratat om det tidigare i ett annat inlägg som du hittar här

Du använder dina resurser för att göra din våg så hög som möjligt, du bygger den. Du gör den bredare och högre.

Vidare – Aktiebolag & Starta eget

Aktiebolag & Starta eget

Det blåser fortfarande ute men det är ändå lugnt på havet. Det står stilla medans du bygger din våg. Det börjar bli tungt och rädslan finns hela tiden där och gör sig ibland påmind. Du blir tung och vinden nöter mot ditt ansikte. Du kämpar emot och ditt driv leder dig vidare mot ditt byggande, ditt skapande.

Du har fokus på hur du skall göra och vad det är din våg skall göra. Var skall den slå någonstans? Vilka kunder kommer jag att få eller vilka vill jag ha.

Dig själv

 

Medan du kämpar mot vinden, mot det evigt stilla havet med din våg så börjar saker att röra på sig. Din första våg har börjat röra på sig, du börjar känna mer och mer oro. Kommer detta verkligen bli bra? Har jag gjort rätt? Kommer detta verkligen lyckas?

Svaghet är inte att tala om för sina nära och kära om sin bekymmer, svaghet är att ignorera ens tanke. Genom att säga äsch det är inget så kommer din tanke att få mer slagstyrka för varje gång. Ta hand om dina tankar och bekymmer direkt. Den snabbaste sättet att gå igenom stormen är att gå rakt igenom den.

Förändrad

 

Din våg slog och ditt namn kom ut på marknaden. Du har nu inte bara startat ditt eget bolag utan du har även nu fått göra ditt egna första PR trick. Har det lyckats? Har du lyckats göra något bra medans vinden slog som hårdast mot dig, lyckades vinden såra ditt ansikte?

Att första vågen skulle vara perfekt är troligtvis inte rätt. Du har börjat omsätta lite pengar och med din omsättning så startar nästa våg, du bygger och bygger. Du hittar nya infallsvinklar att göra dig starkare på marknaden, hitta nya kunder eller varför inte stärka dina nuvarande relationer.

Genom ditt byggande av vågor så skapar du även samarbetspartners som även dom hjälper dig  att göra dina vågor bredare än du någonsin kunnat göra själv.

Inte ensam

 

Vilket företag du än skapar och gör så kommer du aldrig vara det ända företaget du arbetar med. Genom smarta val och skydda din process på bästa sätt så kan du ändå få hjälp att breda dina vyer (vågor).

Stormen och vinden är alltid som starkast när man låter den.

När du inte längre kan kontrollera dina vågor hela vägen, då har du lyckats, Johan Mårtensson

Du kan läsa mer om affärsidé, arbetssätt och sökoptimering.

Dom flesta inläggen som finns på sidan handlar om företagande så missa inte några inlägg kanske handlar om det du vill läsa.

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.