Lag och ordning

Lag och ordning

När man pratar om lag och ordning så kan man ha olika typer av infallsvinklar. Det går att prata om specifika fall eller skillnader det kan finnas lokalt men man kan lika gärna prata om rättssamhället Sverige.

Stå upp för lag och ordning

Det viktigaste av allt är att alla står lika inför lagen. Det spelar en otrolig roll att oavsett var du befinner dig på karriärsstegen eller hur du ser ut att du har förtroende för vårt svenska rättssystem.

När det kommer till politik så gäller det att ingjuta förtroende att om man blir utsatt för brott att det kommer lösa sig. Att polisen finns där när dom verkligen behövs oavsett vilket område i Sverige man pratar om.

Förslag inom lag och ordning

När det kommer till förslag så förändras dom såklart beroende på vad det är som är på tapeten. Det är allt från att stärka rätten till att se till att fler poliser får utbildning. Lag och ordning är ett brett koncept men innebörden är klockren.

Det betyder att du skall känna dig trygg när du går på gatan på kvällen. Att du skall känna att det finns stöd om du blir utsatt för ett brott. Polisen skall inte kännas som dom är agenter för försäkringsbolagen.

Som företag skall man inte behöva bli utsatt för brottslig verksamhet som vi som nation skall förhindra. Lag och ordning börjar med varje enskild individ i vårt land. Vi alla har ögon och öron och ser vi något som inte ser rätt ut så gäller det att anmäla det.

Dina ögon

Jag anmäler och anmäler men det händer inget? Tro mig att jag vet precis vad du menar. Har själv blivit utsatt för inbrott i mina företagsbilar under många år i sträck. Jag har själv känt att… finns det verkligen någon anledning? Men ja det gör det!

Det enda sättet att påvisa att det går fel någonstans är att anmäla. Visa upp statistik på att detta håller inte.

Känner mig sig hotad som vittne så skall rättssystemet finnas där för att skydda dig. Det råder ingen tvekan om att så måste vara fallet.

Vad vill jag inom Lag och Ordning?

lag och ordning

  • Alla skall bedömas lika
  • Trygga gator på kvällarna
  • Stoppa utländska ligor
  • Förstärk rättssystemet
  • Vi skall ej behöva ta andra om utländska kriminella
  • Balansera straffnivåer

Lag och ordning

Det jag själv anser är att oavsett vem du är som jag påtalade tidigare. Begår du brott så är du kriminell. Du skall bli bedöm efter ditt brott.  Det betyder inte att vi helt skall slänga någon i fängelse utan att försöka få ut dom i samhället efter avtjänat straff.

Vi måste även se till att knyta ihop säcken med att rehabilitera människor som vill. Jag har lärt mig genom mitt liv att försöka hjälpa någon som absolut inte vill är ingen idé. Men för dom som verkligen vill skall vi ge dom handen och visa dom vägen.

Sverige måste få kontroll över utländska ligor som drar över hela landet. Det blir extrema brottsnivåer under visa perioder och sedan avstannar det helt. Det betyder att svenska polisen måste jobba närmare andra nationer. Vi behöver få veta när det rör på sig.

Vem är i Sverige ?

Vi har öppna gränser inom EU. Det skall vara enkelt att resa mellan länderna. Vi måste stå upp för den fria arbetsmarknaden men vi bör se över så vi hittar ett system där vi faktiskt vet vilka som befinner sig i landet. Vi kan inte låta polisen flumma runt i blindo.

Jag har pratat om detta många gånger genom min Facebook kanal, moderjohan.

Straffnivåer

Det förekommer ofta inlägg på sociala kanaler där man ser att ett skattebrott ger 10+ års fängelse medans en våldtäktsman är ute snabbt. Det är orimligt. Vi måste se över straffnivåerna så dom är balanserade.

Detta är inget man bara gör utan detta måste planeras noga. Det handlar om så stora saker att det är inget man bara skall gå in och ändra men vi måste balansera nivåerna så dom känns rimliga. Det råder det inget tvivel om.

Oavsett vem är du

Lag och ordning är inget som skall vara en fråga för vänster, höger eller mitten. Det är en fråga som berör oss alla. Det är en fråga där vi skall kunna vara enda. Även om man ser till ”ytterligheterna” där man kanske inte håller med varandra så skall jag nog sticka ut hakan och säga att alla partier står bakom att man skall kunna gå säkert på våra gator på kvällarna.

Att stå upp för en fri arbetsmarknad där företag inte skall bli utsatta för brott. Att stå upp för rätten att känna sig säkert. Det skall vi alla göra tillsammans.

Vem är då jag?

lag och ordning

Jag heter Johan ”Moderjohan” Mårtensson och ligger till höger på skalan över politiska frågor. Jag är en medlem hos moderaterna.

Vill du veta mer om mig? –> Om mig

Tillsammans med dig kan vi faktiskt förändra. Partier är viktiga absolut men detta är en fråga som går över politiska gränser. Därav är det otroligt viktigt att lyfta även individer i dessa frågorna.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

Moderaterna Lerum –  Moderaterna Floda  – Moderaterna GråboModeraterna Västra GötalandModeraternas viktigaste frågorModeraternas förslag