Om mig

Johan Mårtensson

Vem är då denna person som kallar sig något så underligt som Moderjohan? För att förtydliga mitt smeknamn så handlar det ej om att vara mamma. Det kommer ifrån koncernmoder. 

Uppvuxen i Gråbo, Lerums kommun med min mamma då mina föräldrar är skilda. Haft en väldigt fin uppväxt med många kompisar i närheten.

Har alltid haft intresse för att driva egna projekt. Haft mina drömmar tydliga sedan jag varit barn. Att driva mitt eget bolag och  skriva min egen bok. Drömmen om att starta bolag är redan uppfylld men den andra är bara till hälften klar. Det är en episk fantasy berättelse som jag inte riktigt hinner med att göra färdig, kuriosa är att det är runt 42 sidor A4 som är färdigskrivna. 

Jag lever i Lerum med min underbara hustru Ellen och mina två älskade busungar vid namn Mattis och Olivia. 

Kärnan i mig själv kommer från min uppväxt. Det är från min mamma som jag fått den omhändertagande sidan. Vi har haft fosterbarn många gånger under vår uppväxt. Även om man inte förstod det då så var det att hjälpa människor och barn som kommit lite snett.  Jag vet inte om det var p.g.a det eller inte men jag har alltid stått upp för den utsatta personen under min uppväxt.

 

Johan "Moderjohan" Mårtensson

Det finns många saker jag brinner för. Jag älskar att driva mitt företag J2 Elteknik AB som jag gjort i över ett decennium. Tänk att man har fått ynnest att spendera tiden med alla mina grymma kollegor/anställda. Så mycket jag har lärt mig av dessa underbara individer.

Har även en liten webbshop som är aktiv. Som säljer säger då som ni förstår över nätet som ett litet sidoprojekt från mitt större företag som är J2. Är även med i styrelsen hos BRF Häradsgården för att såklart göra platsen man bor på till så bra som möjligt.

Valberedningen föreslog mig på det första mötet jag var med på. Hur skulle man inte kunna acceptera det förtroendet av mina underbara grannar?

Föreningslivet och fotboll i Lekstorp var min ungdomstid. Allt från att spela själv till att döma klubbmästerskapen för dom yngre. Ge och ta helt enkelt för allas bästa. Spelade i Lekstorp från barnsben till senior fotbollen. Vem var jag på fotbollsplanen? Såklart den som gjorde målen.

Startade min podcast 2017 som heter Aktörspodden. Det var först genom ett samarbete med en lokalradio där avsnittet spelades upp på lördagar. Podden växte dock snabbt och det blir istället nationellt efter ett halvår.

Eftersom jag personligen brinner för föreningsverksamheten och inser hur viktig den är för samhället så sponsrar jag olika padel lag. Ser du ett lag som heter Aktörspodden så vet du att jag ligger bakom det laget.

Genom åren har jag genom J2 Elteknik AB stöttat Tollereds IF (fotboll), Lerums BK (hockey) och inte minst Lerums Gymnasium. Även den sistnämnde Lerums Gymnasium har jag även varit lärare hos under en tid 2016. Då den läraren jag hade under min tid där skadat sig och eleverna stod utan lärare. Så under den tiden så jobbat jag extremt mycket. Men vad gör man inte när något brinner? Man ställer upp och visar färg.

Sponsringen av Lerums Gymnasium är i form av pengar för deras utväxlingsprogram med Österrike. Att elever har möjligt att testa på elektriker yrket i ett annat land och vice versa.

2020 valde jag att ta mig an ännu en uppgift. Det är för vårt samhälle, för vårt land. Jag valde att bli medlem hos moderaterna i Lerum. Min starka övertygelse är att det måste bli högre i tak. Att människor måste kunna säga exakt vad dom menar och blir bemötta med respekt och att man försöker lyssna och förstå vad dom menar.

Vår demokrati frodas när fler människor blir intresserade och försöker göra gott. För tro inget annat att dom flesta politikerna faktiskt har den inställningen. Jag är som person inte driven av pengar. Pengar är såklart viktigt för att kunna betala sin hyra, mat och kläder m.m men det är inte mitt driv. Mitt driv är faktiskt att försöka påverka världen till det bättre.

snygg johan

Att göra politiken mer tillgänglig och inkludera människor i besluten. Att vi har förtroende valda i all ära men många gånger kan man faktiskt gå ut och fråga genom sociala medier vad människor tycker.

Min näringslivskanal Moderjohan på Facebook handlar om att lära och lära ut. Att kunna få tips och trick men även kunna få det samma av andra. Jag tror på gemenskap och relationen. Att kunna träffas öga emot öga och verkligen träffas. Sociala medier i all ära men det finns inget som slår ett gammalt handslag.

Vägen framåt är och kommer alltid vara tillsammans. Så varför inte hänga med?

Vid pennan Johan Mårtensson