Näringsliv

Näringsliv

Vårt näringsliv möjliggör drömmar. Det är faktiskt så enkelt. Ett fritt näringsliv där människor kan arbeta ger dom möjlighet att förbättra deras liv. Vad denna drömmen än må vara som t.ex köpa hus, bil eller kanske ett sommarställe så är det vårt näringsliv som möjliggör detta.

Hur mycket reglar skall det finnas runt vårt näringsliv?

När man pratar om företagande så handlar det om att sätta spelregler. Varje nation måste vara tydliga med vad det är som gäller om man jobbar på arbetsmarknaden. Det betyder t.ex skatter, arbetsgivaravgiften och andra saker som är viktigt att vara tydliga med.

Det är för att göra det enklare för varje enskild individ att bedriva företag i Sverige. Genom det skapar man ett enkelt och möjliggörande näringsliv.

Vårt näringsliv ser annorlunda ut

Sedan är det även så att olika typer av företag behöver olika saker. Om vi tar mindre företag så behöver dom helt andra saker än vad företag som kanske har tusen anställda. Vad kan man göra för att stödja dom båda? Spelregler och tydlighet för att man skall våga anställa sin andra medarbetare eller kanske sin tusenförsta.

När Sverige jobbar så mår Sverige bra. Då finns det utrymmen för att skapa andra saker som t.ex fotbollsplaner, sjukvård och infrastruktur. Allting håller ihop och vi måste såklart anpassa visa bitar för att skapa ett tillfälle för företagandet .

Näringsliv

Näringsliv

Hur skall vi då få kunskapen om alla dessa olika företag och vad det är vi skall göra för att få ett levande näringsliv? Det är med öppna dörrar och bjuda in alla som vill komma för att säga till. Vad är det som är bra? Något som är dåligt? Satsningar som behövs för framtiden?

Samtal över offentliga upphandlingar och hur skall man göra dessa bättre för alla? Det är en fråga som både är extremt komplex och svår. Man har då med människors skattepengar att göra men samtidigt skall man inte köpa in något dåligt. Har du förslag inom detta ämne? Varför inte hjälpa till med din kompetens?

Energi och Näringsliv

Ett stabilt energi system behövs för att säkerställa en säker drift av våra industrier och företag ute i vårt avlånga land. Just nu är det brist i södra delar av Sverige medans norra delarna har överflöd.

Hur skall vi skapa en spelplan där man skall kunna starta samma företag i syd som i norr? För tro inget annat det har med frihet att göra. Friheten att bedriva sin verksamhet oavsett var man är någonstans.

Den friheten kommer skapa fler arbetstillfällen och som jag sade tidigare. Ett Sverige som jobbar är ett Sverige som mår bra.

Jag brinner för Näringslivet

Om ni har varit med på min Facebook eller kanske lyssnat på Aktörspodden? Varje Fredag så har jag livesändning där programserien heter Företagssnack. Ni som vet vem jag är vet att jag älskar företagande i alla olika former.

Har ni inget hängt med så är det dags för er att göra det. För tillsammans skapar vi bättre förslag och idéer. Tillsammans emot nya höjder! Du behöver inte alls hålla med mig men oavsett så är din åsikt viktig för vårt svenska näringsliv.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

Moderaternas viktigaste frågorYttrandefrihetLag och ordningModeraterna LerumModeraternas förslag