Föreningslivet

Föreningslivet

Föreningslivet är en hjärtefråga för mig för det handlar så mycket att hålla ihop hela samhället. Att det finns en plats för alla att kunna komma ned och umgås, utvecklas och jobba emot samma mål.

Själv har jag blivit berikad av vuxna människor som tagit tid ur deras vardag för att coacha fotbollslagen som jag varit med sedan jag lärde mig gå. Dessa människor är vardagshjältar. Kommer aldrig glömma dessa människor och deras engagemang för att ta hand om de yngre generationerna.

”Vi är en nation, ett folk. Vi är Svenskar, Johan Mårtensson”

Dessa människorna pratar vi inte om längre. Stora frågorna just nu handlar om helt andra saker och det är såklart viktigt MEN. Samtalet om ett enat Sverige där vi alla kan enas om hur viktigt det är med föreningslivet. Föreningslivet handlar inte om politik. Det är en plats där alla kan få plats. Jag står upp starkt för denna miljön. Min övertygelse är att vi skall börja tänka på OSS istället för individualismen.

Framgångsrika föreningslivet

Föreningslivet handlar om att ge möjligheten för våra barn att kunna utöva en sport eller annan aktivitet. Att kunna tävla tillsammans, emot varandra för att bli bättre. En miljö där det finns vuxna att vägleda och stötta.

Vi kan enkelt ta ett exempel och det är svensk hockey. Där har föreningslivet producerat svenska stjärnor som t.ex Björn Salming, Peter Forsberg, Mats Sundin, Henrik Lundqvist m.fl.

Tänk om dess individer inte fått chansen att spela hockey för att föreningslivet inte funnits. Så mycket glädje dom har kunnat skänka världen och det är en ynnest för oss alla som fått bevittna dessa duktiga atleter.

Föreningslivet

För alla

Sedan handlar det inte om dom framgångsrika personerna utan det handlar om oss andra. En möjlighet att hitta vänner, utvecklas och ha roligt. En miljö som enbart handlar om en sak utan massa dolda agendor.

Man skall heller inte glömma att poängtera ut lärdomen man får att jobba i grupp emot ett gemensamt mål. Det finns bara positiva saker som man kan ta från föreningslivet och vi måste jobba mer aktivt för att stärka det i samhället. Min personliga övertygelse är att föreningslivet är det som kommer binda oss samman igen. Vi är ett folk, en nation. Vi är svenskar.

Vid pennan Johan Mårtensson mer om mig.

Lag och ordningYttrandefrihetNäringslivet