Samarbete

Samarbete

Samarbete: Om man är ute efter expandera så handlar det ofta om att stärka banden med redan existerande företag, det samarbetet ni redan har kan bli starkare. Då kan man fråga sig, vilka samarbeten är det som fungerar bäst? Svaret är så klart inte helt enkelt eller okomplicerat. Mycket handlar det om att ligga på samma väglängd som det företaget du samarbetar med.

Är din samarbetspartner ute efter expandera? Öppna ny filial på annan ort? Har dom någon annan som levererar samma sak som du gör? Vad är deras nästa stora investeringar? Vilken typer av projekt eller anbud är dom ute efter?

Genom att veta mer om dina redan existerande partners gör att du kan få ett större förståelse och dina egna satsningar kan göras tillsammans med dom. Man kan även se till att försöka ta mer av deras marknadsandelar som fler projekt, produkter o.s.v.

Samarbete

Företagande handlar inte om att enbart förstå mer av sig själv det är att förstå andra och hjälpa dom, samarbete. Så dom kan hjälpa dig, det är om man jämför med privat livet som att hjälpa en kompis. Som vid behov hjälper dig.

Det viktigaste läxan du kan lära dig är att det får inte existera känslor i företagsvärlden. Om du blir arg över saker som händer gör det dig inget gott, utan det förstör för dig. Alla vill alltid expandera genom att ta dina marknadsandelar.

Nätverk

Man pratar ofta om att nätverka. Jag tycker inte egentligen om själva sättet när man tänker på nätverkande. Man träffar företagare som inte lever i din värld eller har inget med ditt företag att göra och att lära känna nya företag tar mycket tid och pengar. Därför avstår jag från alla träffar om inbjudan på nätverksmöten. Jag tycker att du skapar ditt nätverk när du på ett naturligt sätt kommer nära företagare och lär känna dom genom det.

Det är givetvis en sorts nätverkande men det är direkt nätverkande och inte påtvingade luncher med människor som du säger hej till och sedan inget mer. Man vill att det skall leda till samarbete.

Stormöte

Idag hade vi stormöte på kontoret. Det handlade om budget genomgång av 2016 där vi gick igenom och tittade på dom aktuella kostnaderna över visa delar av verksamheten. Och vi ställde frågor emot kostnaderna. Behöver vi det? Är det tillräckligt skall vi lägga mer? Skall vi skala ner det

Fördelen med en styrelse eller liknande är att man styr skeppet tillsammans med andra. Man kan se mer än vad en person kan göra för att säkerställa företaget mot en bra framtid. Sedan behöver men givetvis styras i drift av en engagerad VD.

Samarbete
Framåt 2017
Samarbete som ligger i framkant

Det bästa med ett nytt år är att det är som ett oskrivet blad. Möjligheterna att styra och lägga om kursen är då som bäst.

Oavsett när du tänker att du skall göra något tillsammans med någon så tänk dig vilka förutsättningar dom har. Vilka har du? Vad är det dom saknar? Något jag saknar?

Att komplettera varandra och hitta svagheterna det är vad som kommer göra att ert samarbetet kommer bestå. Jag har byggt egna samarbeten som tål hårda ord, tveksamma beslut o.s.v. Det handlar om att man skall kunna vara ärliga emot varandra oavsett vad.

Visioner leder till inspiration. Inspiration leder engagemang. Engagemang leder till möjligheter. Möjligheter till framgång, Johan Mårtensson

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.