Tors-dag

Tors-dag
Investering
Blixtarnas dag

Investering: Den gamla guden Thor har verkligen gjort att torsdagen blixtrar till. Efter ganska lång vecka så tänkte jag på något sätt att denna dagen skulle vara lite i ett lägre tempo. Men man kan alltid motbevisas.

Dagen började med dom vanliga uppgifterna, underhålla J2.  Och det menas, sammanställa tiderna, fakturera och gå över 2016 för att se vilka pengar som gick till vad. Var kan man göra det bättre, vad kan man göra för skillnad för att göra 2017 bättre. Det är inte stora saker man behöver göra ofta det är bara att den kronan du investerar i något måste få ett bättre värde tillbaka.

Investering

Om du har en idé så tänk alltid. Hur mycket måste jag investera i det hårda värdet valuta, hur mycket måste jag investera i tid? När du har sätt över vilken tid och pengar det behövs för att göra projektet eller investeringen till verklighet kan man börja jämföra med liknande projekt som du har gjort tidigare. Allt för att sätta investeringen i perspektiv mot vad det egentligen har i värde.

En liten peng med hög tid investering är det bästa sättet då du har tid att avsätta och utveckla. Dock är detta alternativet det sämsta om du har andra saker som tar din tid i anspråk. Då det nya som du tänkt göra inte kan göras inom en viss tid så blir den mer tidskrävande då det alltid tar tid att starta upp igen. Och man bör verkligen tänka ett par extra gånger ifall det inte går att hitta en annan lösning.

En vettig investering med hyfsat tidanspråk är det alternativet som ofta är det mest balanserade valet. Du har tillräckligt med medel för att komma en bit in och sedan bjuder du upp med tid för att slutföra idén.

Stora peng och liten tid är det alternativet du kan använda dig av om du litar på dom andra parterna i investeringen. Detta val är det som medför högst risk då man enbart lägger ner tid för att se efter hur projektet/idén går framåt och inte hanterar själva produkten eller dess framtagande.

Möte

Idag hade jag ett möte med Martin Abenius, abenius consulting. Väldigt intressanta diskussioner som handlade om vad man skall lägga ner sin tid på, hur man skall investera den och vad tycker man om sitt eget företagande. Angående olika branscher och livserfarenheter.

Driver ni ett företag när ni behöver hjälp med att anställa kvalité personer, även kallade nyckelpersoner i ert företag kan jag varmt rekommendera honom. Ni kommer inte bli missnöjda.

Efter det mötet så var det ett annat möte gällande hantering av facebook, instagram o.s.v med ett företag från Alingsås Angerheim Content Marketing.  Det va ett intressant sätt att lägga ut kvalités inlägg och hur man skall forma dom. Vad man bör och inte göra för att sticka ut på Facebook för att öka sitt värde som företag. Om du är intresserad av deras tjänster har du deras hemsida här.

Investering

Efter det mötet så var det dags att åka ner till kontoret för att fortsätta med anbud. Ligger lite efter med ett anbud som jag behöver investera min Lördag i.

Försöker alltid vara ledig på Söndagar då man behöver en dag ledigt. Uppdaterat belysning Göteborg.

Många idéer är i luften och det börjar bli het om några som kan en snar framtid vara verklighet. Och ja det handlar om nya företag. Men mer än så kan jag inte säga då man pratar inte om Elefanten i rummet =O)

Kom hem vid 21:00 och nu när klockan snart 22:00 är det dags för att hoppa i sängen.

Fokusera inte på vad dina konkurrenter gör, fokusera på vad dom inte gör, Johan Mårtensson

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.