Helhetslösning

januari 25, 2017 Av Johan Mårtensson
Helhetslösning

Helhetslösning

Arbetstider som en företagare är mer vad som måste göras. Vad är det på agendan? Hur mycket hinner man med på den vanliga arbetstiden och hur mycket måste man lägga för att hinna med det absolut viktigaste. Det har varit stora anbud som det varit deadline på som man måste vara klar med. Visst ibland funderar man på att hoppa ett anbud men så kommer det tillbaka till en ganska snart, du har lovat att lämna pris. Man har bara sitt ord och det skall hållas även om det blir på småtimmarna. Det viktigaste jag har som företagare är att jag levererar det jag lovar.

Gårdagen började med ett litet snabbt service jobb, skönt att vara ute och skruva. Sedan blev det till ett projekt för att jobba med Daniel. På med hörselkåporna och låta bilmaskinen ljuda en stund. På något sätt är det ändå skönt ibland att bara stänga av och utföra ett jobb där man inte kan svara i telefon eller prata samtidigt.

Kontoret

När dom små sakerna var klara var det till att byta byxor och sätta sig på kontoret för att fortsätta med det som jag inte hunnit med. Jag har kommit överens med mig själv att släppa på att svara på mina mejl varje dag, det är okej att släppa en dag. Förut jobbade jag igenom alla och svarade varje dag, men nu när det inte finns den tiden så är det okej med 24h försening.

Dagen löper på med fakturering, svara på mejl och lämna anbud. Tiden går snabbt när man håller på och helt plötsligt är klockan mycket och jag åker hemåt. När man väl kommit hem så blir det till att äta middag hälsa på min kvinna och Mattis (sonen). Helhetslösning & lösning | blogg

Umgås

Umgås ett liten stund innan man får fortsätta där man avslutade på kontoret. Skönt att kunna fortsätta hemma, skönt för hjärnan att byta miljö och man ökar sin egen prestation för att göra klart snabbare och säkrare.

När klockan börjar närma sig 23:00 drar jag på mig arbetskläder igen. Det är natt arbete som gäller och det kommer troligtvis ta hela natten.

Arbetet som var med Expertkyl var att koppla ur ett system och ersätta det med ett nytt. Få igång och driftsäkra anläggningen och åka hem.

Arbetstider

Arbetstider gjorde det möjligt för att kunna sova mellan 06:00-07:00 och sedan var det att gå upp igen. Möten har varit hela dagen och började med Ecolux, trevligt möte som ebbade ut i helhetslösningar för olika belysningssystem. Det följde efter med ett möte med Gira, vi skall bygga ett projekt med deras Enet. Så vi pratade lite om hur vi skulle gå tillväga och dom visade upp deras andra produkter.

Det är viktigt att veta vad som finns på marknaden, hela tiden hålla sig uppdaterad för att kunna erbjuda dom bästa lösningarna till det bästa priset.

Helhetslösning

Efter det mötet var slut var det dags för möte med EVP, en svensk värmekabel tillverkare som expanderar ner mot Göteborg. Vi gick igenom deras olika produkter och vilka priser dom kunde ge mot dom som vi i dagens läge ger. Helt enkelt för att kunna spara in pengar på installationerna, det ger vi alltid ut till våra kunder när vi köper in saker billigare. Jag ser det som att vi kan erbjuda ett bättre pris får vi mer jobb och blir ännu mer stabila. Vi blir mer konkurrenskraftiga och det är mer viktigt än att tjäna några extra kronor.

Efter det mötet var det dags för ett möte med Länsförsäkringar. Helhetslösning för våra försäkringar, sänka kostnader samtidigt som man bara har en leverantör när det gäller en sak.

Det gör det båda enkelt för dig och ditt företag. Man vet vem man skall ringa för man jobbar bara med ett företag, det förenklar det väldigt mycket och man kan få ett bättre pris.

Marknadsföring – Helhetslösning

Vi pratade igår om SEO och det är inte det jag tänker på denna gången. Denna gången tänker jag på vågen.

Helhetslösning

Helhetslösning

Det är min egna helhetslösning för att marknadsföra sig själv. Det jag tänker på är att bygga upp vågen, men gör många olika saker för att få ut sitt företag för att kunna få mer anbud och jobb. Man agerar när man är ute på fältet, man startar kanske en kampanj.

Man marknadsför något som man vill sälja och men lägger ut många krokar. Medans man aktivt jobbar för att bygga vågen. Så gör man den större, bredare och man väntar på att den skall slå.

Helhetslösning

När den väl slår, så vill man att den skall slå hårt. Att kommer öser in förfrågning, anbud och arbeten.

Hur långt tid tar det? Vad behöver man göra för att bereda vägen för sin våg? Hur gör man den bredare? Högre?

Det är frågor och svar man hela tiden söker efter medans man aktivt arbetar upp sin våg. Jag gjorde det precis när vi hade vunnit Årets Elföretag.

Jag kommer utveckla i senare inlägg.

Trevlig afton på er alla.

Om marknaden inte sätter fart på dig. Får du sätta fart på marknaden, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte