Rum

februari 14, 2017 Av Johan Mårtensson
Rum & Person

Rum & Person handlar detta inlägg om.

För att prata om skillnader hur människor är och tänker skall vi göra en liten demonstration du och jag tillsammans. Du går in i rummet på bilden nedan och vad är det du ser först?

 

Rum & Person | blogg

Ett rum, elinstallation J2 Elteknik AB

Så på bilden ovan vad är det du ser? Om du verkligen tittar på bilden vad är det för tanke eller idé du får?

  1. Är det bra val av golv.
  2. Snygg belysning?
  3. Vacker inredning
  4. Fina detaljer av möblemang
  5. Svart lackerad trappa?
  6. Garderoberna?
  7. Rummet ser litet ut?
  8. Rummet ser stort ut?
  9. Man skulle skulle valt en annan lösning på rummet.

Vad menar jag då med detta. Det är att vi alla har olika sätt att se på saker helt enligt dom färger som du har formats omkring. Dom fyra färgerna, gul, röd, blå & grön. Sannolikheten att en viss färg tänker lika och kommer statistiskt sätt välja ett alternativ.

Rum & Person

Grön och Blå & rum

Hur vet du vilken färg du är? Det viktigaste är att du måste tänka dig in på en färg, släpp allting och fokusera på dig själv och hur du agerar och är. Överdriv dig själv så mycket du kan. Läs mer här.


Grön & Rum – Rum & Person

Så denna gången fokuserar vi på grön och blåa personer. En grön person är en person god lyssnare som gärna samarbetar. Den gröna personen ser det som sin sak att vara där och uppmuntra personer som den gröna har i sin närhet. Den gröna är väldigt lojal mot sin omgivning och är en lugn person. En grön person är en sådan person som kan uppfattas av andra som ältande, passiv och tjurskallig. En sak skall göras men det fungerar inte då kan en grön person borra ner huvudet och bli riktigt envis och tjurskallig.

Ännu mer grön & rum

När något gått fel går den gröna personer och ältar det, ältar det lite till och sedan när det ältandet är klart så blir det lite mer ältande. En grön person håller allting inom säg till den personen exploderar och toppen av ilska är och kan vara enorm. Konsekvenserna att vara nära en grön person vid utbrott bör undvikas. Om en grön person mår bra och är stabil pratar en grön aldrig om sina känslor. Det är när det är tvärtom som en grön person gör detta. Därför är det väldigt viktigt för omgivningen att lyssna när en grön person försöker kommunicera ut något jobbigt.


Blå person & Rum – Rum & Person

Så länge saker och ting stämmer överens och det är som det skall vara desto mer ser en blå person benägen att följa reglerna och vara rädd för följderna som t.ex att andra säger att den blåa personen har gjort fel. Den blåa personen är den personen som inte kan erkänna att dom har gjort fel när dom gjort det, det är nästan omöjligt att erkänna och det brukar vara lönlöst och har ingen mening att pressa en blå person att säga det. Då den blåa personen vet du och du vet det borde det räcka där, allt samtal runt ämnet ser den blåa personen att du försöker pressa fram att personen gjort fel. Desto mer saker inte överens stämmer desto mer ser den blå personen reglerna som en anvisning, dock skall det påtalas vid låg konformitet finns det stor risk för att arbetsmoment tar väldigt lång tid hos en blå person.

Ännu mer blå & rum

En blå person är en faktasökande person som vill veta exakt vad det är den skall göra. Alla underlag skall finnas framme, även underlag på underlagen för att vara till 100% säker att allting blir rätt och riktigt. Det skall vara strukturerat och finns ett arbetssätt och idé, det skall finnas system och pärmar med ordning. En blå person är en väldigt reflekterande person som tänker igenom saker noga. Hur kan vi se en blå person? Du har flera i din omgivning. En blå person kan uppfattas som väldigt pedantiskt, saker skall göras på detta sättet och dom skall stå där och där… inte där! Dom kan uppfattas som misstänksamma och har väldigt svårt att ta beslut. Inte minst om det inte finns alla fakta på bordet.


Kommentera din färg och vilken av alternativen till rummet du valt (eller om det är något som inte finns med)

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte