Sjukskrivning

januari 31, 2017 Av Johan Mårtensson
Sjukskrivning

När det kommer till sjukskrivning är det väldigt olika från person till person. Visa är nästan aldrig sjuka och visa är väldigt mycket sjuka. Om vi går ifrån individ och ser till företag istället så kan två precis likadana företag ha två totalt olika sjukdomsdagar.

Vad är det då som gör att folk blir sjukskrivna? Eller sjukskriver sig?

Arbetsplats

När det kommer till varje enskild arbetsplats gäller det att komma åt sin personal på det bästa sättet. Få personalen att känna sig välkommen och behövd. Kunna utvecklas och kunna påverka sin utveckling i det positiva tecknet. Vad menar jag då i det positiva? Det är så klart att individ tycker att det är positivt, inte att företag tycker det. Man måste skilja på vad företaget vill och vad individen vill. Sjukskrivning & Sjukskrivningar | blogg

Att få komma till en arbetsplats där man känner sig behövd, man har ansvar och man kan utvecklas. En utmanade miljö där man själv kan styra slutresultatet på projektet själv, givetvis inom ramar vad företaget skall leverera.

Struktur

Det är en stor balansgång vad som skall struktureras och vad skall lämnas till kreativiteten. Desto mer struktur du har och så kallad ordning och reda på allting desto mindre möjligheter finns det för att hitta nya och bättre sätt. Visst pratar jag om personlighetsvetande, hur man skall skapa miljö där alla olika människor får plats. Sjukskrivning & Sjukskrivningar | blogg

Det finns fyra olika typer av människor. Röda, Gröna, Gula och Blåa.

Sjukskrivning

Personlighetsvetande

Personligheter

En röd människa är väldigt driven och målinriktad, det skall levereras resultat. Gör detta och gör det, känslor kan vi lämna hemma på jobbet skall vi jobba. En miljö där det är många röda människor trivs verkligen inte en grön människa.

En blå människa som vill att det skall vara ordning och reda, struktur skall det vara och alla skall veta precis allting med det vi skall jobba med. Men gul person kommer känna sig kvävd och inte alls få utlopp för sin kreativitet.

Du kan vända på det på det sättet du vill sätta en grön människa först och säga att en röd person inte kommer trivas.

Arbetsmiljö –

Titta på bilden, och fokusera på din egen personlighet. Så mycket du bara kan, överdriv så mycket du bara kan om dina personliga attributer. Tänk efter och bara fokusera på hur du själv känner.

Vilken färg är du?

Det vanliga är att du kommer känna dig tillhörande till en färg med släng av en annan. Om du är röd men känner lite grön också har du en kombination som inte är vanlig eller bra. Det skapar mycket problem för dig.

Så nu har du tagit reda på hur du vill, om du då tänker på ditt arbetsförhållande. Tänk på ett projekt, vi skall från grunden skapa en fungerande industri som skall göra trä dörrar, sedan tänk på din färg. Tänk på hur du är som person.

  1. Hur skall vi starta produktionen?
  2. Vad skall vi fokusera på i produktion?
  3. Hur skall vi se till att det vi skapar, kan säljas med vinst så vi tjänar pengar? (punkt 2)
  4. Skall vi marknadsföra oss? Om jag, hur?
  5. Skall vi följa upp varje dörr för att se eller skall vi räkna på helheten?

När du väl utformat vad du tycker så har varje färg ett olikt svar. Visst är slutsatsen att man skall tjäna pengar det samma men hur man skall gå tillväga är inte likadant även om vi alla skulle göra samma sak.

Din arbetsplats

Med det i åtanke så tänk på din arbetsplats, du har människor som har olika typer av personlighetsdrag. Visa människor går bra ihop men varför?Sjukskrivning & Sjukskrivningar | blogg

Vad man tycker är viktigt för att skapa en bra arbetsmiljö där alla trivs. Om man överhuvudtaget skall göra det, kostar pengar röd människa så klart.

Sjukskrivning

Personlighetsmål

Lösningen sjukskrivning (ar)

Nu när vi hoppade från sjukskrivning till personlighetsvetande. Kändes inte det lite skumt?

Men det är nyckeln till att skapa en arbetsmiljö där alla känner sig inkluderade. För göra alla det så ger man mer på jobbet, man biter ihop och går till jobbet. Hur skapar man då den perfekta miljön för alla?

Det första är att börja lyssna på vilka behov varje individ ventilerar när dom väl pratar. Varje lösning behöver inte kostnad stora pengar.

Hur gör jag?

Det tar lång tid att förklara, måndagsmöte börjar veckan. Genomgång och diskussioner om vad som hänt under veckan, vad som kommer hända under veckan som kommer. Delge information som du kanske inte tidigare gjorde? Hur skall man känna för det företaget man jobbar på om man inte vet något alls om det? Sjukskrivning & Sjukskrivningar | blogg

För att skapa en bra arbetsmiljö på företaget krävs insyn om hur ens personal fungerar, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte