Problem med arbetsledningen

Problem med arbetsledningen

Det är trots allt väldigt vanligt att någon känner det under någon gång i sin karriär att det är problem med arbetsledningen.

Vad är det då som är ett stort problem med arbetsledningen när man ställer frågan? En konstruktiv fråga med ett svar som verkligen menar något är det då jag är ute efter. Att få ett svar som säger min chef är dum, dålig ja ni har nog hört det mesta hjälper ingen.

Min fråga (facebook)

Vad skapar mest problem när arbetsledningen inte har kontroll över:

Planeringen – 78%

Arbetsbeskrivningen –  22%

Analys

Skillnaden mellan svaren  är egentligen: Vet jag vad som skall göras sen emot vet jag vad jag skall göra just nu?

Man vill hellre veta vad det är som kommer imorgon, nästa vecka eller längre fram än bristande information vad det är man exakt skall göra nu. Det är en väldigt intressant tanke då man kan analysera det för mycket. Skall inte grotta ner mig för mycket men min tanke är då. Jag löser det som är framför mig med min egen kompetens men jag vill inte åka ut för några tveksamheter som jag inte kan förbereda mig för.

Vänder du på det så vill jag hellre veta vad jag skall göra nu och imorgon dagens problem tillhör även den. Nu är nu och sen är sen.

Problem

Att båda är ett stort problem för alla skall som utföra någon typ av arbete råder det inget tvivel om. Bristen på information vad det är som skall göras eller vad det är som kommer längre fram är både oros saker för den som skall arbeta.

Problemen uttrycker sig väldigt tydligt då stor irritation enkel skapas då man känner sig under press. Det är inte heller en bra arbetsmiljö att arbete under nu när påverkan av stressfaktorer ökar (mobiltelefoner, sociala medier).

Att ha noll visioner om allting det kan man ha men att tro att allting kommer flyta utan problem varje dag, ja om ni har dom åsikterna måste ni ställa er frågan själva: Kan jag göra fel eller missa något någon gång? Även arbetsledningen är människor och kan fela.

Att erkänna sitt fel och åtgärda problemen snarast möjliga är såklart något man skall ha som krav.

Lärdom

Dom flesta människorna ganska tydligt också 78% vill veta vad som händer imorgon så skall man börja förbättra sitt företag är det där man skall sätta igång.

Att företag med dålig planering och strukturering tenderar att gå sämre än dom som har koll är nog inte ens att säga att jag sticker ut hackan. Vill man få ekonomisk tillväxt eller gå med vinst på det man utför behöver man såklart ha kontroll på utgifterna, stilla stående personal eller långsam personal som har med arbetsledningen att göra? Jag det råder ingen tvivel på att det företaget har ingen framtid och det med rätta.

Tack för ordet// JM

Ni missar väl inte min andra blogg?

Mer röstningar hittar ni på rösta.

Videoblogg eller varför inte min podcast? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.