Jag skall köpa en produkt

Jag skall köpa en produkt

FRÅGA: Du har tänkt att köpa en specifik produkt. Var söker du?

Det var den exakta frågan jag ställde på min facebook-kanal. Ni kan även hitta alla mina frågor på “rösta i mina omröstningar

Frågan kunde vara mycket bredare än var den var, söker du på Google eller på något annat ställe efter din vara?  Nu gjorde jag frågan medvetet smalare, jämföra Google emot Prisjakt/Pricerunner för helt enkelt jämföra plattformarna i era ögon.

Ni som deltar i omröstningarna, ett stort tack. Från hjärtat ni är helt underbara. Varje gång jag tittar och ser hur många det är så blir jag rörd. En stor bamsekram till er alla!

SVAR

Google – 81%

Prisjakt/Priceunner – 19%

 

Analys

Den totala dominansen fortsätter och den lär inte bli mindre längre fram. Google ligger i framkant  med sin positiva företagskultur. Människor som är under utbildning ser Google som sin dröm arbetsplats. Det är verkligen branding i världsklass, visst Tesla är bra men i mina ögon är dom inte med på samma karta som Google i den aspekten. Det sista skall påpekas är min personliga “take” på det hela.

Stöd i mitt uttalande om Google som arbetsplats.

Prisjakt och pricerunner lever på att företag med E-handel lägger upp deras varor på deras site för att bedriva försäljning. I ett företags perspektiv är detta riktigt smart, du behöver alltså inte sälja något själv utan du är en mellanhand som tjänar på varje klick. Du behöver såklart även synas för att människor skall handla genom dig annars vill inga företag ansluta sig.

Vad är då den stora skillnaden? Google försöker genom deras algoritm särskilja på dom seriösa och bästa aktörerna. Det betyder inte att billigast vinner på deras tjänst! Är det billigaste det viktigaste? Eller är det en aktör som anses vara seriöst och ansvarstagande för deras besökaren?

Svaret är tydlig från er sida. Det sistnämnda  är det som har ett mer värde därav vinner Google denna tävlingen relativt enkelt. Det var ändå nästan 20% på motpart så det var ändå lite motstånd.

//Johan Mårtensson 2018-03-30

Missa inte Aktörspodden imorgon på Radio PE20

Videoblogg angående företagsekonomi och starta eget? Visste du att flera myndigheter har delat mina videoklipp!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.