Förhandling

Förhandling

Förhandling handlar detta inlägg om.

Idag började vi med ett trevligt möte, ingen förhandling där inte utan vårt måndagsmöte. Vi var inte på kontoret utan vi använde ett konferensrum nere i Marieholm. Förutom vanligt möte så gjorde vi ett reportage av en kollega som fick tillfället att vädra lite.

Förhandling
Mini reportage

Om ni vill läsa det klicka på bilden.

Efter måndagsmötet var det dags att fokusera framåt. Se möjligheterna med nya lösningar och anamma dom på bästa sättet. Det var väldigt intressant och för en gång skull kände jag att man verkligen fick utbyte för tiden man investerade.

Förhandling
Möte med Gigamedia

Din första idé behöver inte vara den bästa därför sluta aldrig tänka nytt, Johan Mårtensson

Förhandling

Efter alla möten var det dags för första förhandlingen. Att diskutera och förhandla om något som ej än existerar kan vara utmanande på många nivåer. Att försöker se till att en sak blir som du har tänkt det när du vill få med dig samarbetspartners, eller kanske till och med är så att hela investeringen går i stöpet om dom inte är med. Visst finns det alltid alternativ vägar att gå, och sätt att göra om man inte kommer överens. Men det är andra hands val och inte först så den vägen vill man inte gå om man inte verkligen måste.

Det blev inte något skrivet i sten men inom kort kommer jag göra ett liten notis om vad det var. När allting är klappat och klart. Att spela med helt öppna kort hela tiden kan funka väldigt bra för många, titta på hur många av världens största affärsmän gör. Men som små företagare tror jag relationer är mer viktigt än just små kronor.

Försäkringar

Jag ligger även i hårda förhandlingar angående bilpoolen och företagsförsäkringar. När det kommer till en förhandling så är det självklart det uppenbara, vem vill få igenom affären mest. Vem spelar hårdast m.m. Jag gör inte så själv utan jag säger öppet vad jag tycker, eller vad jag hade velat få. Att förhandla till sista kronan för att pressa ner någon under skorna tycker jag inte är ett bra sätt att skapa kontakter för framtiden.

Förfrågningar

Det går bra med förfrågningar och vi har lämnat anbud efter anbud. Sedan vad man får eller inte det kan man aldrig veta. Så för er alla där ute som kämpar, fortsätt kämpa. Belöningen ligger där framme någonstans. Även om det är svårt att se den ibland så kommer du sitta där vid den tidpunkten där det var värt det.

För att hitta rätt prisbild behövs många nekade anbud, Johan Mårtensson

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.