Du lyckas INTE med en Plan B

”Att lyckas med flera olika planer det må vara möjligt men det är den största energiboven, Johan Mårtensson”

Du lyckas inte med en plan B vad menar jag med det? Du har en idé om att du skall göra något nytt. Du har tänkt på det länge och nu har du äntligen fått fingret ut för att köra. Så många tankar och tillgångavägsätt för att din idé skall funka på marknaden, i skolan, i privatlivet. Du har helt enkelt investerat din tid och du har blivit commited.

Att bli biten av något är ingen negativ sak. Det är verkligen en underbar sak när man känner bara glädje att få jobba med sin sak. Tid, kraft, energi, ork alla dessa sakerna finns bara och de multiplicerar sig med varandra så dina nivåer är ”off the roof”.

Plan B

För att du skall få saker att fungera måste du gå all-in. Det är ju nu för tiden ett känt tryck att gå all-in men det är verkligen att lägga allt du har på en det du vill göra. Du har din Plan A det du vill göra och det du gör. Med tiden börjar det komma frågetecken som det gör för alla. Kommer detta funka? Gör jag rätt? Borde jag göra annorlunda? Borde jag göra en plan B också?

Dessa tvivel är normalt. Det är mänskligt att tvivla ibland. Vad hade det betytt att för dig att börja lägga lite av din energi på en Plan B och inte bara då på din Plan A.

Energi

Om vi gör det enkelt och säger att du har 100% energi för att lägga på din ide, ditt projekt, ditt nystartade företag. Vad hade det inneburit om du helt plötsligt börjat lägga 20-30% av din energi på en möjlig ersättare till Plan A? Förutom att du har tappat fokus från målbilden du började med så kommer du även ge efter för dina egna tvivel. Du har längre inte samma dödliga fokus som du hade när du enbart jobbade med plan A.

Du äventyrar allt du har gjort och allt du har byggt när du inte längre enbart fokuserar på ett mål. När du nu enbart då lägger 70-80% på ”huvudmålet” sänker du drastiskt chanserna att lyckas. Är det en garanti att du kommer lyckas även om du lägger hela dig själv på plan A? Nej det är det inte alls men allt handlar faktiskt om att öka chanserna för att lyckas.

[democracy id=”3″]

Mitt råd

När du väl kör. Kör!

Låt inte tvivel eller andra saker stoppa dig. Du är grym, du är duktig. Lita på dig själv och din första idé. Vägen till din dröm är inte rak. Det är inte från start till mål en rak linje. Det är fram, tillbaka, åt sidan, omvägar, naturkatastrofer m.m. Men tro på dig själv, tro så hårt att du blir troende.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.