Känslor och ekonomi

När det handlar om känslor och ekonomi så måste man förstå att dom har inget med varandra att göra. Det finns inga känslor hos siffror

Oavsett vad du anser om känslor och ekonomi så är det bara ett grovt övertramp att försöka sätta känslor på siffror. ”Jag tycker att jag gjorde rätt” Det kan man anse men är siffrorna röda så överensstämmer inte ditt egna ”jag gjorde rätt” emot verkligheten som säger ”nej detta var inget bra sätt”. Bokföringen ljuger aldrig!

[democracy id=”2″]

Min åsikt

Mina egna erfarenheter över att drivit företag i ett decennium är att.

Oavsett om jag är stressad, arg, glad så spelar det ingen roll när månadsrapporteringen kommer in. Det spelar ingen roll vad jag känner när verkligheten knackar på dörren. Bokföringssystem sitter inte och lägger handen på din axel och säger att allting kommer bli bra. Jag har haft år som varit väldigt ansträngda där man verkligen behövt hålla i varje krona för att få det hela att gå runt. Kom ihåg att det är ingen som hjälper dig om du har det väldigt tufft på företaget.

Ekonomin i kommunerna

Det kommer nya rapporter att redan i år kommer 90 av 290 kommuner gå back. Rapporter visar att inom några år kommer det vara betydligt fler och växa sig till ett enormt problem. Vi kommer behöva göra avkall på saker och det kommer bli nedskärning plus att det kommer läggas ytterligare en filt över ekonomin med ännu mer höjda skatter.

Om man är intresserad av ekonomi så vet man redan att högre skatter är inte lika med mer intäkter. Det är enbart för dom människorna som inte förstår bättre som fortfarande raljerar över sådana dumma uttryck.

Känslor och ekonomi hör inte ihop. Det kommer många människor i kommunerna där ute i detta land snart bli varse om.

Känslor och ekonomi

Det som händer när man blandar in känslor om hur ekonomiska saker skall skötas är att oavsett om det redan börjat gå dåligt så anser man alltid att det ”finns” pengar för att göra visa saker. Man blundar för verkligheten för att detta är värt det, vi skall göra detta ändå för att…… Man behöver stå upp rakryggat och ta dom tuffa situationerna. Var ärlig, genuin och säg, ”Nej detta fungerar inte”. Det ända som händer när man drar ekonomin i botten är att alla andra saker man tycker skall finansieras försvinner med. Istället för ett plus och ett minus blir det istället två minus.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.