Kollektivtrafik

Kollektivtrafik

Jag gjorde en omröstning om det är så att man använder sig av kollektivtrafiken minst en gång per månad eller inte?

Kollektivtrafiken är ett val som vi borde välja oftare. Men lägger man en miljard på elcyklar istället för kollektivtrafiken så sänder man en tydlig signal vad det är man satsar på, Johan Mårtensson

Här nedan kommer svaret

KOLLEKTIVTRAFIKENÄr det något du använder dig av minst en gång i månaden?

Publicerat av Johan "Moderjohan" Mårtensson Söndag 8 april 2018


För att se hur många det som åker i kollektivtrafiken så rekommenderar jag denna sidan.

Varför är detta ett väldigt tråkigt resultat?

Oavsett vad man anser om kollektivtrafiken så finns den där för att kunna erbjuda en smart, enkelt sätt att kunna transportera sig själv utan bil. Helst inom centrala delar av städer så är det ett enkelt och bra sätt. Kostnaden på att åka kollektivt är billigare än att äga en egen bil och det är väl där som är själva grundtanken. (Man får inte glömma parkeringskostnaden i städerna)

78% säger alltså nej vi använder inte alls kollektivtrafiken. Handlar det om kostnaden eller om tillgängligheten? Handlar det om tron att saker verkligen kommer gå i tid?

Det sker en urbanisering, runt omkring i Sverige i olika takt. Därför borde talet vara högre, mycket högre. Människor bor i städer eller nära anspråk till städer där kollektivtrafiken vara bra och tillgänglig till en rimlig kostnad.

Åker jag själv kollektivt?

Nej jag gör då inte alls detta. Är det inte lite dubbelmoral att du anser att man borde åka mer kollektivt och gör det inte själv? Det går inte att bestrida, absolut är den en dubbelmoral. Jag anser att man borde göra det men gör det inte själv, själva idén är kanon men lösningen anser jag inte vara det.

För min egen del så handlar det nog till stor del att jag i mitt jobb åker omkring väldigt mycket och därav inte kan åka kollektivt. Kostnaden att köpa busskort och sedan även äga en bil gör att det inte blir kostnadseffektivt.

Min personliga åsikt är att det är för dyrt att göra båda därför väljer man det som är viktigast, att äga bil. Familjeskäl, arbetsskäl ja det finns många olika anledningar till varför man väljer bil istället. Kan t.ex vara känslan att vara fri.

För att vi skall få igång en bra kollektivtrafik måste något gör åt kostnaden det kostar. Staten borde i min mening ta en större del av kakan för att hjälpa människor men även miljön, man pratar väldigt mycket om utsläpp angående bilar. Istället för att peka finger så ge en möjlighet för människor att göra på annat sätt. Då kan man påvisa, detta erbjuder vi istället. Kan man inte så kan man inte absolut men för er som kan är detta ett effektivt, enkel och ekonomi smart sätt att färdas.

1 MILJARD

T.ex istället för 1 miljard på elcyklar så borde den miljarden gått till kollektivtrafiken utan snack. Hur stor miljöpåverkan hade det blivit om folk hade åkt mer buss och tåg istället för att några enstaka kommer få en elcykel? Sedan kan man fråga sig vad det är man ersätter men en elcykel är det en moped eller är det en vanlig cykel.

Är det en vanlig cykel borde väl det ändå vara bättre för man måste även värna om människornas hälsa i landet. Så jag vet faktiskt inte alls hur man får ihop ekvationen att det är ett bra sätt att spendera skattepengar. Jag är helt opolitisk men ibland behöver man faktiskt sätta ner foten och tycka till om saker och ting.

Trevlig dag// Johan Mårtensson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.