Jag producerar mindre

Jag producerar mindre när jag är…..

Precis så var frågan i min facebook-kanal. Jag producerar mindre när jag är?

  1. Stressad
  2. Oinspirerad

Rekord i antalet röster fick jag på den frågan och det visar bara hur intressant frågan är. När folk är på jobbet och skall jobba så gör dom mindre när dom får för mycket och känner sig stressade? Eller är det när dom får arbetsuppgifter som är för monotona eller inte tillräckligt utmanande?

Vad var då svaret?

Stressad – 16%

Oinspirerad – 84%

Analys

Som företagsledare eller ansvarig för personal och kollegor, är det alltså  mer viktigt för dig att fokusera på hur ni gör saker och ting. Tag tillvara på kompetensen som finns ”inom byggnaden”. Ur dina egna analyser kan du taga reda på vilken typ av kompetens som finns och vad det är som saknas. Genom denna enkla analys så kan du enkelt se vad det är som behöver utvecklas för både individ och företagskulturen.

Där ni kan utveckla saker och ting där kan ni kompetens utveckla er personal och på sådant sätt hålla dem inspirerade. Att utveckla sig själv är något alla personer vill och kan dom påverka sin egen utveckling leder det till en mer positiv företagskultur. Jag precis som det låter, det man skall skapa är en positiv företagskultur.

Stress

Under perioder där det förekommer mer deadlines samt saker som måste vara klara är inte värre än att det inte finns möjlighet till utveckling. Enligt undersökningen vi precis gjorde, påtalar den att den inte leder till dom värsta arbetsförhållanden. Är det under korta tider samt att det inte inträffar allt för ofta är det inte en tillräckligt stor anledning att personalen kommer avsky sin arbetsplats. Det behöver inte heller förstöra en positiv företagskultur.

Att det inte kan inträffa hela tiden eller under långa perioder är en självklarhet. Då måste man göra något åt situationen.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.