Jag känner mig maktlös och frustrerad -Insändare

”Jag känner mig maktlös och frustrerad , Anderz Erlandson”

Detta inlägg är en insändare av Anderz som har skickat in denna via mejl. Vi har även pratat med Anderz i telefonen.

Hejsan Johan, jag har skrivit till dig några gånger på Facebook. Det jag vill berätta om är att jag blev så förbannat frustrerad när jag skulle lämna ett pris på ett piano till en kund.

Jag kollade som vanligt på prisjakt och pricerunner för att titta på vilket pris det var online på produkten. Denna gången var det webhallen som var billigast och det händer ofta må jag säga. Det låg på 352kr inkl moms och det var givetvis också fraktfritt (hur i hela friden man får in det i priset också).

När jag pratat med leverantören och påtalar detta om priset och frågar dom om jag kan få ned priset eller hur skall jag kunna konkurrera med detta? Jag får inget rakt svar men att det rör sig möjligtvis om några procent som dom kan få det billigare än mig. Men man kan INTE göra något på mitt pris alls.

Med mitt inköp är det ett påslag på 7,77% och då pratar vi inte om någon FRAKT heller.

Vad skall man göra?!? Jag tittade sedan upp dom på allabolag.se för att se hur det går för dom. Dom går 56 miljoner i back och har minskat deras kapital med 95 miljoner på två år.

Min fundering är på ren svenska; Hur i helvete skall jag kunna konkurrera med dom?

https://www.allabolag.se/5565588224/bokslut

Detta ger mig så många följdfrågor. Vad är deras affärside? Vad går det hela ut på? Att lära konsumenter att priset är så lågt hjälper ingen?

Det måste på något sätt bli ett slut på detta enorma prispressande. Denna gången var det webhallen men dom är på samma marknad och känner precis på samma sätt som ja. Detta med prisjakt och pricerunner är ingen bra.

Ändå gången jag har lyckats att sälja något på prisjakt och pricerunner är när jag klumpigt råkade läsa in fel pris. Då fick jag sålt många varor som jag var tvungen att leverera med minus resultat. Givetvis var man irriterad på sig själv men det gjorde det inte lättare när man såg att konkurrenterna inte låg jättemycket högre och då hade dom säkert inte gjort samma miss som mig?

Hur gör vi?

Jag känner mig maktlös och frustrerad. Särskilt när man ser att de även hyllas för sina prestationer.

Själv började jag som lantbrukare samma år som jag slutade 9:an (1981)

Har bedrivit maskinstations verksamhet lika länge ( även om jag lånade farsans traktor och press för mitt första legokörning hos en granne redan som tolvåring)

Har alltid betalt mina räkningar och gjort rätt för mig, ibland tyvärr några veckor för sent men ingen har någonsin blivit utan och det brukar hänga ihop med att statens jordbruksverk inte hunnit betala ut de stöd och ersättningar vi sökt för i tid vilket har gjort att dels jag saknat likviditet och även mina kunder som varit i samma sits.

Jag har ställt upp för alla i ur och skur både vad gäller rädda skördar eller ploga snö på landsbygden.

Med vänlig hälsning

Anderz Erlandson – Musikbutiken i Vara

För att spinna vidare på Anderz inlägg gjorde jag så att jag tittade upp lite andra verksamheter som även håller på med försäljning som har butiker som är väldigt stora inom teknik.

https://www.allabolag.se/5568378441/media-markt-stockholm-gallerian-tv-hifi-elektro-ab

https://www.allabolag.se/5566904818/media-markt-goteborg-hogsbo-tv-hifi-elektro-ab

https://www.allabolag.se/5567162960/media-markt-stockholm-barkarby-tv-hifi-elektro-ab

https://www.allabolag.se/5566904800/media-markt-stockholm-heron-city-tv-hifi-elektro-ab

https://www.allabolag.se/5567162945/media-markt-lund-tv-hifi-elektro-ab

https://www.allabolag.se/5567504872/media-markt-goteborg-backebol-tv-hifi-elektro-ab

https://www.allabolag.se/5564714474/elgiganten-aktiebolag

https://www.allabolag.se/5565204137/netonnet-ab

Våra ord

Det handlar inte om att förstöra för något företag. Meningen med inläggen är; Har vi verkligen en sund konkurrens? Har det gått för långt? Pressar företagen sig för hårt? Måste man sänka sina priser under vinstmarginal för att få sälja något? Handlar vi i för många engångsköp? Överkonsumerar vi? Är priserna för låga? Är frakten för billig?

Frågorna är många och jag hoppas att ni ger era svar på dem.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.