Företagsträffen

Företagsträff Lerum

oktober 12, 2018 Av Johan Mårtensson

Företagsträff Lerum

Det har varit ett bra drag och intresse, det är just nu 40 intresserade/kommer på besöket och det finns bara 35 platser.

För att träffen skall bli bra så behövs det att du kommer ner.

Om det blir fullt eller inte det får tiden utvisa, trots allt faller alltid människor bort. En gissning, att det blir runt 25-30 människor på plats. Får se om människor i större utsträckning “tackar ja” i slutskedet.

Skulle det komma flera människor än platserna säger så löser vi det med, finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Stöjda lokalt

Köp lokalt hit, köp lokalt dit. Vi har alla varit har någon gång samtalat i ämnet, beroende din egen åsikt i ämnet så tycker jag just att stödja lokalt passar perfekt i evenemanget.

Jag åkte ner till Delikatesscaféet och prata med Mikaela, hon tyckte det lät som en rolig idé. Jag frågade henne vilka tider det var mindre folk för att inte störa den vanliga kundbasen, det är ju trots allt kanske inte bästa för henne att vi hade velat göra det en frukost eller lunch.

Bästa anledningen köpa lokalt? Det borde inte vara annorlunda än någon annanstans det gäller för dom lokala aktörerna att vara bäst, Johan Mårtensson

Samarbete

För att nå framåt behöver du inte alltid tillgodose en part för att göra något. T.ex att jag hade hyrt en lokal eller anordnat träffen någon  annanstans. Då hade det blivit en kostnad istället för en möjlighet för någon annan. Träffen behöver inte betala någon hyra och vi kan stödja lokalt med att vi visar upp stället för flera samt då “fikabröds” köp av dem som kommer.

Att vara innovativ handlar om att hitta nya sätt att få ihop parter på ett nytt sätt, så t.ex att alla känner sig nöjda med det nya.

Varför Lerum?

Näringslivet i Lerum är inte centraliserat, utan det pågår över hela kommunen. Det är en bra plats för att försöka skapa nya analoga möten. Detta med analoga träffar, att påbörja en ny relation.

-“Det kommer inte ge mig något, det är bara tid som försvinner!”

Har man varit företagare i 10 år så vet man att det kommer affärsmöjligheter med människor som du träffat analogt.

Ibland rör sig saker fort ibland tar det tid att mogna, att synas är aldrig fel.

Marknadsföring

Förutom själva innehållet som ni säkert redan läst om, så är träffen helt kostnadsfri.

Håller man på med sökoptimering så vet man hur viktigt det är med relevanta sidor som länkar till din sida. I och med mötet så kommer denna sidan och blogg länka till din sida, bara den länkningen är värd en hel del i marknadsföringssyfte.

Videon som kommer skapas om träffen kommer synas av tusentals, jag vågar lova att det kommer vara minst 2000 människor som kommer titta på den filmen. Det är 2000 människor som kommer se ditt varumärke, helt kostnadsfritt.

Varför?

Har du varit med i min företagskanal så vet du att jag älskar att hålla på med nätverkande och ställningstagande i svår frågor. Att diskutera för en bättre morgon dag. Näringslivet och företagandet är där pengarna skapas, så man kan ha bra skolor och sjukhus.

Kommunal verksamhet och deras näringslivsenheter fungerar som egna företag. Dom har sina egna intressen (deras mål) som dom skall efterfölja och utföra. Jämförelse: Företag så är det vad en styrelse kommit fram till medans i kommunen vad politiker satt för mål. Inte helt olika eller hur?

Det ser man tydligt när man inte delar en företagsträff för lokala aktörer eller inte ens svarar på mejl så man blir tvungen att ringa och fråga om det, vad tror du min bild blir av den kommunala verksamheten om det är första kontakten?

Vi ses på träffen hoppas iallafall ja!

Du är varmt välkommen, tro inget annat. För att träffen skall bli bra så behövs det att du kommer ner. Så skapa tid att komma ner och umgås och socialisera dig med företagare från Lerums Kommun.

Evenemanget