Räkna ut elkostnaden

Att räkna ut kostnaden för din elförbrukning är inte alltid enkelt. Helst när priset elförbrukningskostnaden rör på sig väldigt mycket.

Sedan finns det flera olika kostnader man behöver ställa in och jag skall försöka hjälpa er med detta. Har gjort en mall för att ni enkelt skall kunna räkna ut eran egen kostnad.

räkna ut elkostnaden

I min lilla mall så skall kan du ändra siffrorna som står inom det gula. Det kan du enkelt göra genom att titta på din elräkning och sätta in siffrorna där så kommer det gröna räkna ut sig självt. Det betyder att genom min enkla lilla mall kan du börja planera din elräkning.

Elpriset

Jag tror dom flesta vet varför priserna har gått upp så himla mycket och det är för att vi har för lite elproduktion. Det handlar dels om att vi inte kan erbjuda samma elproduktion alla timmar på dygnet men även att vi har för dålig grund elproduktion så som vattenkraft, kärnkraft och liknande.

Jag tror på att man skall hjälpa varandra och jag försöker i den bästa månen göra enkla mallar för privatpersoner men även företagare.

Sticker inte under stolen med att jag själv är förespråkare för kärnkraft. Tycker inte att man skall behöva gråta varje gång man ser elräkningen trilla in varje månad.

Film

Skulle du vilja hänga med i mina diskussioner så häng med på min Facebook eller Youtube. En tummen upp för alla som gillar mina inlägg!

Min spekulation över elpriset resten av 2022?

Först vill jag rekommendera Vattenfall, om ni vill se det aktuella spot priset per kWh. https://www.vattenfall.se/elavtal/elpriser/timpris-pa-elborsen/

Hur kan en trolig kostnad se ut för resten av 2022? Det är ingen som vet för det finns så många faktorer som spelar roll som man inte har någon aning om just nu t.ex kriget, vädret och tillgång till egen elproduktion. Det spelar såklart roll hur mycket det blåser, hur mycket sol det är och sådana saker. Även hur många kärnkraftsreaktorer som är igång.

Men om jag måste göra en spekulation om vad jag tror så ser den ut så här. Ni kan inte ta denna som någon typ av fakta för det är rent ut sagt INGEN FAKTA.

spekulation om elpriset 2022

Spotpriset på Nord Pool Spot omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader.

Vid pennan Johan Mårtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.