Ordet

Ordet & Ord | blogg

Ordet har en stor betydelse och kan lyfta eller sänka människor. När man väl har ett redskap som kan skapa så stora problem eller lösa dom, använd det väl.


Svettet rinner in i ögonen, dammet samlas och ljudnivån är hög. Du tänker på annat, jag skall bara klara detta, bara lite till.

Du driver på till bristningsgränsen och allt vi kan säga är. Välkommen till bygget, välkommen till bygget. Johan Mårtensson skriven 2006.


Du mig må skada, du mig kan slå. Men detta ger ingen lycka och det borde du förstå. 

Du sorg känna, du gömma dig i din borg.

Att jag lämnar dig är det ända alternativet för mig.

Jag önskar dig lycka, men mitt hjärta dig ondska vill smycka. Johan Mårtensson skriven 2007. 


En tår medans man går, en saknad så stor, ensamheten i mig bor.

Allting vi haft, slitet brt från mig med all kraft.

Var är du? Johan Mårtensson skriven 2008


Vi tillsammans är, i stunden som vi alla hålla kär.

Våra hjärtans värme lyser.

Där i mörket tillsamman vi myser. 

Vad som än mig må hända. 

Denna stund aldrig mitt sinne lämna. Johan Mårtensson skriven 2015


Ordet & Ord 12år

Ett slumpmässigt urplock av min diktsamling som har många år på nacken nu, började skriva den för ungefär 12 år sedan och det finns ett antal varje år.

Förutom dikterna som jag skriver när den känslan infinner sig så är det en fantasibok jag skriver, en episk fantasi berättelse där antalet böcker fortfarande för mig är okänt. Att skriva just i den kategorin har alltid varit en dröm, att bli författare är en dröm som är lika stor som mitt företagande.

Nya mål

När uppfyller min dröm med företagande varje dag så det var något år sedan jag bestämde mig för att följa efter min andra dröm, mitt andra mål.

Om det lyckats, det vet man aldrig men det jag kan säga är att ett par hinder på vägen har aldrig stoppat mig. Jag har nog en väldigt vanlig åkomma, jag tänker vad jag skall skriva men det blir inte riktigt rätt utfört.

Och när jag väl läser om texten så läser jag inte bara det som står utan jag läser mitt sinne med vad det skulle stå och har därför många gånger lite svårt att hitta mina egna grammatiska fel.

Som sagt ett hinder är till för att överkommas

Ordet & Ord
Ett kort innan arbetsdagen börjar