Politiker

Politiker

Oavsett vilken politiker man pratar om det så handlar det att visa att man faktiskt bryr sig. Många politiker handlar det om det politiska spelet men det finns inte en enda medborgare som uppskattar detta.

Det som behövs i Sverige handlar om politiker som faktiskt är ute och pratar med människor på olika sätt.

Att försöka vara ett föredöme

Politiker

Jag heter Johan ”Moderjohan” Mårtensson och jag försöker leva som jag lär. Det handlar faktiskt om man skall lyssna på alla människor oavsett vilken åsikt man har. Det betyder oavsett vilket parti någon röster på så tar du dig tiden att sätta dig och lyssna.

Själv är jag från en liten ort Gråbo, Lerums Kommun. Jag valde att ge mig in i politiken 2020 då jag ansåg att det faktiskt behövs mer människor som faktiskt kan sätta ned foten på ett bra sätt.

Politiker utveckling

Man pratar ofta om företagsutveckling eller personligutveckling men väldigt sällan om just politikerutveckling. Det är viktigt att man som politiker utvecklas och det gör man när man pratar med människor. Själv bedriver jag dels företag men även min nationella podcast där jag verkligen får prata om olika saker men olika typer av människor.

Det gör att jag verkligen kan utvecklas som människa. Sedan har mina kollegor på mitt företag verkligen utvecklat mig. Att ha den ynnesten att få tillbringa min arbetsdagar med dessa individer är verkligen en dröm.

Att utvecklas som politiker är faktiskt att ha lite fingertoppkänsla när det kommer till samhällsutvecklingen. Man kan enkelt säga att det har vi inte haft tidigare. När man står inför ett jätte problem och man inte har pratat om det innan så har politikerna misslyckats.

Vad kan man förvänta sig av en politiker?

En politiker är en ledande person inom service skulle man enkelt kunna säga. Man finns till för medborgarna och man måste se till att återkoppla vid frågor från alla typer av människor. Det har varit för dåligt tidigare och det måste vi ändra på.

Är själv Moderat men jag anser att det spelar föga roll. Jag vill att man skall lyssna på mig och vad det är jag vill istället för att sätta politiker stämpel eller då kanske moderat stämpel på mig. Är en individ som innan 2020 inte hade något med några beslut alls att göra.

Det betyder att oavsett vad ett parti gjorde innan någon gick med i partiet så kan du inte säga att dom är del av ett problem som dom inte hade något med att göra.

Politiker

Vara ute i landet som politiker

Olika ställen har olika problem. Så kommer det alltid att vara och det är just därför man måste lyfta blicken och samtala med många genom dels digitala med även analoga (face to face) forum. Det är helt enkelt för att dels veta vad människor vill men även att stå uppför yttrandefriheten. Det är något man skall veta att det gör alla människor som är konservativa.

Att stå upp för möjligheten att prata om tuffa saker. Det gör jag alla dagar i veckan och det borde alla politiker göra. Tyvärr är inte så fallet.

Vilka saker är det jag anser är viktiga?

Lag och ordning är en hjärtefråga. för det fria samhället. Alla som har hört talas om mig tidigare vet att jag älskar företagsfrågor och allting som har med näringslivet att göra. Sedan har jag en förkärlek till föreningslivet och vikten att ha platser där man kan träffas utan att behöva prata politik. Jag tror med handen på hjärtat att föreningslivet kommer bli extra viktigt för att hitta samsyn på saker och ting framöver.

”En politiker är en person som genom politisk åsiktsbildning utövar inflytande över offentligt beslutsfattande och maktutövning, eller en person som eftersträvar detta inflytande” 

Något förutom dom sakerna jag redan så är samhällskontraktet otroligt viktigt. Vi har som nation ett krav på oss att hålla erbjuda service till våra medborgare. Det kan dels vara det personliga ansvaret man har som tjänsteman i kommun men även att du som individ faktiskt försöker göra rätt för dig. Vi skall stå upp för det du gör och faktiskt se till att andra gör rätt för sig också.

Rösta

Det spelar ingen roll vem du röstar på. Men se till att du lägger din röst. Det är en grundpelare i vår demokrati att du utövar din rätt att rösta. Om det är på mig och moderaterna så blir jag jätteglad men det behöver inte vara det.

Behöver med vem skall jag rösta på? Så kan du klicka på länken där jag försöker ge tips om vad du skall rösta på.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

Moderaternas viktigaste frågor Moderaternas förslagModeraterna Västra GötalandModeraterna Lerum