Lokal politik

Lokal politik

En av det viktigaste sakerna vi har i vårt samhälle är lokal politik. Vi behöver få människor intresserade av politik.

”Politik måste tillbaka till vardagsrummet, Johan Mårtensson”

Vår system fungerar ju att dom stora frågorna sköts av regeringen och från Stockholm. Detta gör att visa frågor som man sköter lokalt inte får samma slag kraft. T.ex frågor som berör försvar, migration m.m ej kan skötas lokalt.

Det betyder dock inte att man kan komma med förslag lokalt.

Varför lokal politik?

Tänk dig själv att du kan påverka saker på riktigt. Oavsett vad det är du vill så kan du göra det genom att bli politisk engagerad. Det handlar inte om att du är höger, vänster eller i mitten. Det viktigaste är att du bryr dig om samhället. Vi alla kommer någon gång tycka olika och det är ett bra sätt där man lär sig hur man skall agera och samtala mellan parter.

Alla kommer inte ifrån en företags bakgrund där man är vana med att förhandla.

Låt oss säga att du vill några av dessa punkterna

  • Fler fritidsgårdar
  • Ny fotbollsplan
  • Bättre inomhus hall
  • Ett bättre centrum
  • Mer blommor
  • Bättre stränder

Det är bara enstaka fall där vi kan förbättra saker när det kommer till lokal politik.

Hur skall man se på lokal politik?

Se det som en väldigt stor båt ute på havs. Det tar tid att styra om skeppet. Det tar tid att lägga en kurs. Det arbetet du gör kommer visa sig senare. Det finns inga quickfix. Det är att arbeta med saker över tid. Du vet som jag att saker kan förändras och helt plötsligt kanske det inte är lika viktigt med det du tyckte för 2 år sedan.

Så där du nu sitter och läser detta. Varför inte ta tag i det? Tro mig när jag säger att du behövs. Vi alla behövs. Olika bakgrunder, olika erfarenheter.

Moderaterna SocialdemokraternaSverigedemokraternaVänsterpartietKristdemokraternaCenterpartietLiberalerna

lokal politik

Vem är jag inom lokal politik?

Det beror om du har sett mig tidigare när jag gör mina filmer eller min podcast? På min kanal moderjohan på Facebook pratar jag om diverse saker jag stöter på i min vardag. Jag är entreprenör så det blir mycket fokus på just företagande.

Jag är moderat och är medlem hos Moderaterna. Många gånger tycker jag att man ser till vilket parti man tillhör innan man lyssnar på vad någon säger. Det vill jag förändra. Tänk på mig som en egen individ som vill saker. Du är inte alltid till 100% bakom ditt parti i olika frågor. Det är helt okej att vara oenig.

Fler människor måste bli intresserade av lokal politik. Oavsett om du håller med mig eller inte så behövs du. Du är unik.

Vår demokrati är lokal politik

Vi får aldrig ta vår demokrati för given. Det är ett hårt arbete att lyssna och försöka förstå andra. Men vi måste göra det. Vi människor vill olika saker och det är en balansgång vi behöver bemästra genom våra liv.

Det viktigaste av allt är att faktiskt försöka göra gott. Om du med handen på hjärtat kan säga att jag försöker göra det bästa jag kan för att göra Sverige till en bättre plats då behöver ditt lokala parti dig.

För 12 år sedan gjorde mitt parti en grej jag inte gillade? Jag så är det. När du går med ett parti har dom en historia. Du var inte delaktig i dessa besluten så se förbi det. Du är väl en del av förändringen som kommer?

Jag hoppas du blev intresserad

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor. Nyfikenheten får aldrig dö!

”Med logiskt tänkande tar du dig från A till B. Med fantasi tar du dig vart som helst, Albert Einstein”

Med dom orden lämnar jag er och hoppas ni får en fantastik fortsättning på dagen.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

Vill du veta mer om vem jag är? –> Om mig

Moderaterna Lerum