Varför ökar konkurserna

december 5, 2018 Av Johan Mårtensson

KONKURSER fort.

Ökningen av konkurserna fortsätter. Trots en “hög konjunktur” är det fortsatt många företag som inte lyckats få ihop det.

Varför siffrorna är dåliga i år (se videos tidigare uppladdade, längst ner i inlägget) är en gåta.
En ökning med nästa 10% november ingen liten ökning utan den är alarmerande.

Det kommer slå hårt, väldigt hårt om detta fortsätter. Varför agerar inte intresse organisationer som Företagarna på uppgifterna som dykt upp gång på gång. Dom har såklart rört ämnet men det ta är något som måste pratas om varje dag.

Småföretagarna som betalar mest skatt ligger inte bra till som sagt och det är inte bara säga nej vi tänker inte göra något åt det. Det är i din egen statskassa slaget kommer för att hantera alla dessa konkurser, varje konkurs kostar en slant det skall påtalas väldigt tydligt.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen, absolut kan det finnas konkurser där människor genom vanskötsel försätter sig i den situationen.
Siffrorna är för höga för att det skall vara inom rimliga gränser och när den så kallade “hög konjunkturen” är stark varför fortsätter det att hända?

Info från tillväxtanalys var det 11% ökning i Oktober.

“Inom byggindustrin ökade konkurserna under oktober månad med 27 procent till 132 företag och i handeln försattes 130 företag i konkurs, en minskning med 13 procent. I tjänstesektorn uppgick antalet konkurser till 300 företag jämfört med 273, en ökning med 10 procent, Tillväxtanalys.”

Nu är det dags att lägga sin egen agenda åt sidan och börja se vad det är som händer, för just nu sitter alla och tittar på.

Nej och åter nej, allt behöver inte vara en orsak av just en sak. Men stävjandet av konkurser är positivt för statskassan oavsett vad ni ligger i era åsikter. Så dags att dra av plåstret och börja prata om detta.

Konkurser +41% JuliGlöm inte gilla kanalen och dela mina inlägg.Under Juli jämfört med föregående år har vi ökat med alarmerande 41%, absolut mänskligfaktor m.m men det förklarar inte alls vad det är som går så dåligt. Dom mest drabbade är företagatjänster, hotell, restaurang, partihandel. Dessa uppgifter släpptes idag av UC.Vad är fel? Vad gör vi fel? Vi måste minska antalet konkurser av flera skäl som t.ex välmående, ekonomiska, utveckling m.m

Publicerat av Johan "Moderjohan" Mårtensson Onsdag 1 augusti 2018

 

Må väl //Johan “Moderjohan” Mårtensson