Varför ökar konkurserna

KONKURSER fort.

Ökningen av konkurserna fortsätter. Trots en “hög konjunktur” är det fortsatt många företag som inte lyckats få ihop det.

Varför siffrorna är dåliga i år (se videos tidigare uppladdade, längst ner i inlägget) är en gåta.
En ökning med nästa 10% november ingen liten ökning utan den är alarmerande.

Det kommer slå hårt, väldigt hårt om detta fortsätter. Varför agerar inte intresse organisationer som Företagarna på uppgifterna som dykt upp gång på gång. Dom har såklart rört ämnet men det ta är något som måste pratas om varje dag.

Småföretagarna som betalar mest skatt ligger inte bra till som sagt och det är inte bara säga nej vi tänker inte göra något åt det. Det är i din egen statskassa slaget kommer för att hantera alla dessa konkurser, varje konkurs kostar en slant det skall påtalas väldigt tydligt.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen, absolut kan det finnas konkurser där människor genom vanskötsel försätter sig i den situationen.
Siffrorna är för höga för att det skall vara inom rimliga gränser och när den så kallade “hög konjunkturen” är stark varför fortsätter det att hända?

Info från tillväxtanalys var det 11% ökning i Oktober.

“Inom byggindustrin ökade konkurserna under oktober månad med 27 procent till 132 företag och i handeln försattes 130 företag i konkurs, en minskning med 13 procent. I tjänstesektorn uppgick antalet konkurser till 300 företag jämfört med 273, en ökning med 10 procent, Tillväxtanalys.”

Nu är det dags att lägga sin egen agenda åt sidan och börja se vad det är som händer, för just nu sitter alla och tittar på.

Nej och åter nej, allt behöver inte vara en orsak av just en sak. Men stävjandet av konkurser är positivt för statskassan oavsett vad ni ligger i era åsikter. Så dags att dra av plåstret och börja prata om detta.

Konkurser +41% JuliGlöm inte gilla kanalen och dela mina inlägg.Under Juli jämfört med föregående år har vi ökat med alarmerande 41%, absolut mänskligfaktor m.m men det förklarar inte alls vad det är som går så dåligt. Dom mest drabbade är företagatjänster, hotell, restaurang, partihandel. Dessa uppgifter släpptes idag av UC.Vad är fel? Vad gör vi fel? Vi måste minska antalet konkurser av flera skäl som t.ex välmående, ekonomiska, utveckling m.m

Publicerat av Johan "Moderjohan" Mårtensson Onsdag 1 augusti 2018

 

Må väl //Johan “Moderjohan” Mårtensson

 

36 svar på ”Varför ökar konkurserna”

  1. Du är nog inte sämre än någon annan, det gäller som med allt att ha ett litet intresse 🙂 Bostadsbranschen jämfört med näringslivet? Absolut det går under samma koncept att marknaden är just nu köpt av låga räntor och bakslaget kommer bli enormt när räntorna går upp. Vi lever lite på lånad tid så att säga.

 1. Intressant inlägg. Dock fattar jag ingenting med alla siffror, Blir helt förvirrad. Inget fel på inlägget utan har alltid haft fel med när de kommer till siffror o procent mm

 2. Jeg vet ikke helt hvorfor dette skjer i Sverige akkurat nå. Det kan være høykonjunktur og mange som satser for risikabelt, eller det kan være tøffe tider. Det jeg vet er at dere har stilstans i politikken, men jeg tror ikke det har noe med konkursene.

 3. Jag har ingen insikt i detta, så blir väldigt svårt o uttala sig men visst har jag uppmärksammat att bla många fysiska butiker fått slå igen, trodde dock det hade mkt med nätshoppingen att göra…

 4. Jag har en fråga 😊 Om man/jag nu skulle vilja starta ett litet företag vad skulle du reklomendera för något? Var tror du intresset ligger/kommer att ligga inom snar framtid? 😊

  1. Vad roligt, om du skall starta ett företag idagens läge med marknaden som den ligger. Om jag inte vet alls vad du håller på med så anser jag det finns tre olika vägar att arbeta på. Antigen kopplar du på en webbshop med ett få utvalda artiklar som du vet att du kan tjäna pengar på. Det är en “sidogrej” som du arbetar med för att kunna passivt tjäna pengar, du kan få en order när du sover eller är på toa. Men det gäller att hitta rätt produkt såklart.
   Annars hade jag varmt rekommenderat något som du kan göra över internet, alltså något som du inte behöver fysiskt närvara. Vad det är, jag den marknaden är stor och svår men hittar du rätt då kan du tjäna väldigt stora pengar.
   Det tredje är att vara social influencer, den marknaden växer så det knackar. För att t.ex om du kan förmedla en vara och din kund säljer väldigt mycket så spelar det ingen roll vad det kostar att anlita dig. Om man anlitar dig för 1 miljon och dom säger för 10 miljoner så har dom en förtjänst på kostnaden.

   1. Oh, tusen tack! Det är ungefär så jag har tänkt men det är just det här att ”nischa” sig. Får fundera men tack för att du tog dig tid att svara 😊

 5. du har en jätte bra blogg och detta var ett intressant inlägg dock så säger dessa siffror inte mig ett dugg då jag och siffror inte tycker om att samarbeta med varandra hhaha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.