Vad är värdet på min SEO?

Vad är värdet på min SEO?

Precis som rubriken säger vad är värdet på min SEO? Vi vänder lite på det istället och frågar hur mycket hade du förlorat om din sökoptimering hade försvunnit helt?

Hade du tappat mycket affärer eller om du är en webbshop mycket handlade kunder?

Organiska fältet

Har du tittat upp vad det är för just specifik trafik du får in till din sida. Det är enkelt att sätta upp ett Google analytics konto och där se WOW vilken trafik det ger till mig och mitt företag.

Tyvärr inte för att vara elak mot er men den är helt totalt, irrelevant. Att du har 50-60-90% genom det organiska på din sida är det ändå helt irrelevant trafik.

Varför är det så då?

För om du inte vet vad det är folk trycker på för att komma in till din sida kan du inte bearbeta den informationen alls. Låt oss säga att du har ett företag, Försäljning på gräsmattan AB.

Du säljer massa saker på gräsmattan, stolar, bord ja precis allting. Det du vill då är att du vill ha sökoptimerad trafik som kommer in på din sida när man t.ex söker på ”Stolar gräsmatta”. Det har du sökt fram genom google trend att det är mitt ord.

Poängen

När du väl installerat t.ex Webmaster tools och helt plötsligt har öppnat upp ögonen från att dom har varit helt stängda och inser att din trafik till din site är enbart från att folk söker på ditt företagsnamn.

Då har du investerar massa pengar för att få in trafik men det är ändå bara folk som letar efter dig specifikt som hittar dig.

Då kan man säga att din SEO är helt värdelös. Sedan måste man ta i beaktande att det tar ungefär 1-2år att komma upp om du har sökoptimerat bra.

SEO

Har du haft din sökoptimering väldigt länge och bara legat stilla under väldigt lång tid.

Spelar det någon roll om du ligger på tredje sidan på google på ditt ord? Jag skulle vilja säga att det är irrelevant och kommer knappast ge dig någon försäljning av något slag.

Är det bättre då att förstöra, göra om och göra rätt. Jag skulle vilja säga att jag det är tyvärr så.

Men jag har investerat massa pengar i det, och om jag tar bort det brinner alla dom inne.

RADERA?! VÄRDET PÅ MIN SEO?

Det är ett svårt steg att ta. SEO handlar om tid, kunskap och en jävla massa arbete. Det menas inte att man behöver lägga ner arbete hela tiden men det har med massa små faktorer att göra om din sida presterar bra.

Bygger du din sida perfekt, allting är grönt och du har nyckelordet med många gånger och din trafik på sidan stannar och integreras med sidan är du på helt rätt väg. Låg bouncerate och bra optimering = bra resultat.

Sedan kan andra ha precis samma sak men massa mer länkningar till deras hemsida t.ex så du vinner inte emot dom ändå.

I det fallet behöver du inte alls ta bort din optimering för den är väldigt bra, eller så bra den kan bli. Och då gäller det att prata med sina företag runt omkring och starta den relevanta länkningen. Alltså riktigt och inget hitta på länkning från ett företag i Indien. Resultatet må var bra och snabbt, men det varar inte speciellt länge och du är du tillbaka på ruta 1.

Fick du svar på Vad är värdet på min SEO?

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.