Utveckling är inte någon j…kla dans på rosor

Att utvecklas

Det är något vi alla människor strävar efter att utvecklas, bli bättre och kunna hjälpa eller komma längre upp på den stegen man klättrar på.

Det finns många sätt att utveckla sig inom men jag tänker inte på att utveckla sig till just bli en bättre människa i detta inlägget utan nu pratar jag om den rena konsten att bli bättre på det man verkligen brinner för.

Om vi tar yrkeslivet så har ni alla hört, nu måste vi bli bättre på något därför måste vi gå en kurs inom detta för att få mer kunskaper. Det stämmer såklart men det är inte där den riktigt brinnande utvecklingen sker.
Där sker den under ordnade former och absolut kan du komma från en sådan kurs med mer bagage som alla dom andra som gått samma kurs har fått.

Den rena utvecklingen, där man tar stora kliv det är ett STÅLBAD. Det är inte under några lugn stund med massa fikabröd, det är när du verkligen känner dig illa till mods. Du är på ett ställe där du verkligen egentligen inte vill vara, men du behöver komma vidare.

Du kan inte stå kvar på denna platsen utan för att kommat till nästa steg så måste du tvinga dig själv för att lära dig detta.

Ett test av hur tuff din attityd och din vilja verkligen är. PÅ RIKTIGT!

Det gäller att knyta näven i fickan, att stå pall… stå rakt, stå rak ryggat för jag tänker ALDRIG… ALDRIG vika ner mig.

För varje gång du klarar en sådan utveckling så bygger du attityd, karaktär och en vinnarkänsla i dig själv. Jag KAN, jag VET vad jag klarar när jag verkligen VILL.

När din mage vrider sig när du tänker på det du skall göra, du känner hur tyngden över “saken” verkligen gör dig tung. Jag då är det ett….. STORT JÄVLA VÄLKOMMEN! NU KÖR VI BABY!

Backa aldrig, aldrig från utmaningen. Låt dig aldrig misslyckas med dom stora utmaningar och det kommer ge dig så fruktansvärt mycket. Det handlar om edge, att  ha en EDGE emot alla andra.

Du har införskaffat dig något som ingen annan har, ingen har gått din exakta väg. Använd din kunskap, använd dina avklarade utmaningar för att ta dig ännu ett steg längre upp på stegen.

Glöm…. GLÖM ALDRIG!!!!! Anta alltid, ALLTID utmaningen.

NU SPRINGER VI IGENOM BETONG!

Torsdagstipset #9

Torsdagstipset #9Entreprenörsutveckling – Anta utmaningenDet handlar dagens Torsdagstips om.. Att släppa hörnflaggan och komma in i matchen, se utmaningen och vägra ge upp. Gå hela vägen och ge fan att lyssna på dina egna varningssignlar för att tvinga fram en utveckling. Vara i den zonen där det är tufft och hårt, när du väl kommer ut genom tunneln så har du något som ingen annan har.Det mina vänner, det är utveckling som ger dig en "edge" emot alla andra.

Publicerat av Johan "Moderjohan" Mårtensson Torsdag 6 december 2018

Må väl //Johan “Moderjohan” Mårtensson

37 svar på ”Utveckling är inte någon j…kla dans på rosor”

  1. Att utvecklas är en kamp, men det är så himla värt det! Att våga anta utmaningar är så himla viktigt, men viktigt att vågar anta även om vi kanske har i tanken att vi kan misslyckas! Genom misslyckande lär vi oss! 🙂

  2. Dette kan jeg. Veien til å bli forfatter har vært lang. Jeg har strevd og jeg har jobbet. Språk, språk, språk…..

    Flere ganger så har jeg vært på stygge steder, jobbet videre og kommet opp på et nytt nivå. Nå er jeg i ferd meg å gi ut min andre bok….jippi. Det gjelder å ikke gi seg.

  3. Bra skrivet! Tänkte spontant på det här med ångest (som jag skriver om en del) och att man ska utsätta sig för det man är rädd för.. Känns lite som samma sak. Då lär man sig och upptäcker förmodligen att det inte så hemskt som man trodde, och kan knata vidare med nya kunskaper om sig själv i bagaget.

  4. Jag håller med dig fullständigt! Det där stålbadet har jag tagit så många gånger nu, att jag borde se blänkande och polerad ut. Yrkeslivet bjuder på oräkneliga utmaningar om man är villig att ta sig an det man ställs inför. Men man måste ha den mentala inställningen att allt går att lösa hur svårt eller j-ligt det än verkar vara. Den första fallgropen är ett dåligt mindset. Man måste kunna kontrollera sitt eget huvud.

  5. Jag kallar det för läkning, det du beskriver där. 🙂 Visst kan det rent praktiskt handla om en yttre färdighet man behöver lära sig, men det där stålsättandet, det där överkommandet av uppfattade begränsningar och viljan – behovet – att komma vidare, det är läkning för mig. Det är att ta delar av en själv som har trasats sönder (av hur samhället är uppbyggt och hur vi måste lära oss att anpassa oss) och bygga upp dem och lära dem att harmonisera med varann igen. <3

  6. Att nå framåt och utvecklas kräver ofta mkt arbete, slit och mod. Ofta tror vi nog att det är tiden som gör att vi utvecklas så är tyvärr inte fallet. Klokt inlägg.

  7. Så bra skrivet! Jag håller precis på att kasta mig ut i det här med sociala medier och måste verkligen jobba med mig själv för att skita i vad andra ska tycka! Jag har ju bloggat länge, men på en låg nivå, men vill att det ska få framåt och har börjat jobba lite med Instagram också, för att få fler följare osv 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.