Utveckling är ingen jäv.. dans på rosor

Att utveckla sig själv

Om ni ser till er själva och tänker på just ordet utveckling vad tänker ni på?

Är det på någon kurs eller kanske en dags utbildning där man pratar om vikten det är att använda……. sunt förnuft?

JA det var hårt och JA det var meningen. Utveckling är inte bekväm, det är inte sitta på en stol och dricka kaffe när man har fötterna på bordet och tänka på något annat.

Det är att slita av sig håret, känna det nere i magen hur det vrider sig, vara i den situationen som man verkligen hatar. För utmaning är verkligen……..

ETT HÅRT JÄKLA ARBETE!

Det är så många olika processer som är inbakad i det där som t.ex att aldrig ge upp, på riktigt lära känna dig själv, omfamna utmaningen och vägra inse att du är ute på hal is. Kan det gå åt pipan? Jag det kan gå och åt pipan och det är med stora saker “on the line” där den riktiga och sanna utvecklingen sker.

OCH NEJ jag säger inte att du inte kan utveckla dig på en kurs men det jag säger är att när du är på en kurs så matar någon annan dig med information. Den sanna utvecklingen du gör med dig själv är när då sitter där i ett hörn, helt för dig själv och ingen annan kan hjälpa dig.

Du är den ända som kan “hjälpa dig själv”. Du har detta att göra och du vet inte alls hur du skall göra och där….. PANG!!!!!!!!!! så börjar din härliga, underbara hjärna starta att jobba. Hur? Varför? När? Ändringar? Nya sätt?

Du börjar ifrågasätta allt och då menar jag verkligen allt?

SETT DET PÅ FEL SÄTT?

Det är när man låser sig på att se saker på ett sätt, att det måste börja på detta sättet men måste det verkligen det? Kan man inte göra såhär istället?

Den obekväma situationen, det obekväma där du verkligen vrider dig själv i vånda. Du fasar över det, du vill inte. Du hade gärna gömt dig under en sten eller putt stenen framför grottan där du har tänkt att leva hädanefter.

Just där, när du håller på bryta då.. JA! då händer det saker.

För mina vänner du är ingen person som bryter, du tar uppgiften till ditt hjärta. Du accepterar utmaningen för du tänker inte vika ner dig. Du kommer inte ge upp, du kommer aldrig ge upp.

FÖR VET DU VAD!

Den som aldrig ger upp förlorar heller aldrig! FÖRLORAR ALDRIG!

Var inte rädd för utveckling…. omfamna den och anta den i varje steg av din väg, vilken väg du än må gå!

Tillslut får du leta efter utmaningen och inte den efter dig.

Må väl // Johan “Moderjohan” Mårtensson

 

 

 

17 svar på ”Utveckling är ingen jäv.. dans på rosor”

  1. Jag håller med dig! Jag har tagit mig an stora utmaningar gång på gång hela livet, och kämpat fruktansvärt hårt för det jag velat och trott på. Jag har också kommit väldigt långt. När man litar på sig själv och jobbar hårt så lyckas man.

  2. Jag håller med dig i det du skriver. Det är ingen dans på rosor med utveckling. Jag har haft mycket motgångar i mitt liv, men det gäller att aldrig ge upp utan kriga vidare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.