Tysta aldrig någon annan

november 2, 2018 Av Johan Mårtensson

Relationer

Har du velat säga vad du tycker så många gånger men inte gjort det? Har du valt att knipa när du egentligen velat säga vad du vill.

Någon står framför dig och säger saker som du inte alls håller med om. Du tittar personen i ögonen och känner att du vill säga… Du jag håller faktiskt inte med dig, du får ha din åsikt men min är en helt annan.

Det handlar inte i vilket tillfälle det är. På arbetet, med träningskamraterna eller dina nära relationer.

SPEAK YOUR MIND!

Har du glömt din egen identitet? Ligger den begravd där nere någonstans bland orden som du aldrig fick säga?

Ta klivet ur skuggan och projektera den bilden av dig själv som du vill vara, du är vad du vill vara….  den fulländade bilden av dig själv kontrollerar enbart du.

Om du nu tror i ditt stilla sinne att det enbart handlar om dig själv så är du helt fel ute, HELT FEL UTE.

När du inte säger vad du tycker så förstör du inte bara för dig själv utan du förstör för alla relationer omkring dig.

Låt mig förklara!

Om du har en relation med någon som du aktivt väljer att försaka din egen åsikt, hur tror du att du kommer tänka och fundera runt den relationen senare? Tror du att du vill umgås, jobba eller träna med den personen? Tror du att du kommer ringa den personen igen?

För den bittra sanningen är att du kommer dra dig undan den relationen. Den andra personen säger vad den vill, men du gör det inte.

Det som händer är att du förstör relationen för att du inte säger vad du tycker. Vill du inte ha någon relation med personen?

FÖR OM DU VILL DET! Säg vad du tycker. Om den andra personen inte kan acceptera din åsikt, you know what! Då är det inte en person som du vill ha i ditt liv ändå.

På jobbet!

Det är likadant på jobbet, om människor inte lyssnar på dig eller försöker förstå vad du menar så kommer det inte vara en produktiv miljö för dig. Då är det fel plats för dig.

Förstår du att du har ett värde, du är värd att måbra och att människor runt dig accepterar dig för den du VERKLIGEN är.

JAG KÄNNER SÅ HÄR!

Ärlighet varar längst säger man och jag känner verkligen att det är så. Jag har fått möjligheten att arbeta tillsammans med mina kära kollegor. Dom säger alltid vad du tycker, jag vill att dom säger exakt vad dom tycker varje dag.

Är det ibland jobbigt? Självklart är det jobbigt, men… MEN hur skall utveckling ske om man inte vet vad andra tycker?

Människor omkring mig som inte säger vad dom tycker, tar avstånd ifrån mig för det. Istället för att ta klivet fram och säga, du Johan! Nu håller jag inte med dig.

Jag kommer respektera dig för det och min uppfattning är att ändå vägen framåt är tillsammans.

Det är i hjärtat av mig, du ja = vi. Jag klarar inte allt själv, men tillsammans! Då ligger världen för våra fötter.

Bygg dina relationer så starka att dom klarar när modernatur sliter sönder materiella ting omkring dig, er!

För när det blåser och stormar som mest, då kommer dom sanna relationerna att visa sig. Tro mig när jag säger, när du verkligen behöver det. Så kommer personen och den relationen du varit sann emot, vara där för dig.