Tvinga sig själv

Tvinga sig själv

april 10, 2019 Av


Att tvinga sig själv

Ja, det kan man nog med all säkerhet säga vi alla har gjort någon gång. Oavsett vad det handlar om har man någon gång i sitt liv känt. NEJ!!!! Detta vill jag verkligen inte göra. Hitta en ursäkt för att undvika eller prokrastinera. Byta jobb, skit i allt eller sjukskrivning. Allt för att för att försöka undvika “det” in i det sista.


THE MEGA BIG F….ING WHY!

Oavsett vad det handlar om måste du söka svar i dig själv. Varför känner jag så här? Varför är det så att varje fiber i min kropp inte vill göra det? Det första svaret kommer till dig direkt. Är det verkligen det rätta svaret? Din känsla är såklart alltid värd mycket men ibland kan man behöva söka djupare i sig själv för att förstå varför. Att kalla något jobbigt, att säga: “det blir tufft detta och jag nog viker ner mig”.

Förståendet att situationen i sig kan göra dig svagare i framtiden är något att ta i beaktande. I flera fall är det då bättre att bara putsa sitt pannben och tvinga sig att köra rakt framåt. Vetskapen att kollisionen och smällen är för något bra, något positivt.

“JA! Ja klarade det, jag gjorde detta helt själv”

Stolthet över den prestation man tvingat sig själv till. Det är okej och en viktig del i resan att fira, glöm aldrig att fira. Resan som är ditt liv, glöm inte av att njuta av dom små segrarna med.


VAR ÄRLIG EMOT DIG SJÄLV

Som människa, som företagare, som förälder, som visionär, som ja precis vad fan som helst. Måste man inse att den ända vägen framåt är att vara ärlig emot sig själv. Välj din väg, välj dina strider och välj vad det är du vill göra denna stunden, denna sekunden och för framtiden.

Det är ingen svaghet att välja en annan väg om den är mer strategisk för dig. Du viker inte ner dig för att din nuvarande situation säger att det är inte längre hållbart för mig. Jag har sagt det innan och jag säger det igen, ett kallt huvud räddar många affärer. Med det menar ja att rusha in i varje svår situation och säga NU KÖR VI!!!! är inte alltid det rätta alternativet. För den resan du håller på med, livet behöver många delar. Helst om du är en företagare, du behöver likväl lugn och ro. Stunder av stillhet, jag tänker på den härliga låten när jag skriver dom orden. Det vackraste jag vet, oj nu kom jag off-topic igen.

BALANS

Perioder av ditt liv kommer vara innehava element som är större i proportion än andra som t.ex stress, lugn, vrede, kärlek. Precis allt, du kommer även vilja ta större risker eller spela mer safe under perioder. Allt handlar trots allt om balansen, när du väl tvingar dig själv till något inneha även förståelsen varför det kommer något gott i den uppoffringen du gör.

När du väl sitter där och skall köra upp, ta ditt körkort. Du är super nervös. Då är det inte speciellt svårt att förstå vad det stora VARFÖR är. Men att förstå det när du väl gör något mer luddigt, där har du verkligen nyckeln till balansen.

Våga vara dig själv även när det blåser upp till storm. Sitt där med ett kallt huvud och välj när det är dags för att polera pannbenet och köra. Tvinga dig själv till att innehava kontrollen och balansen över din egen vardag. Det mina vänner, det är ett steg i rätt riktning. För dig, för dina nära och kära och din arbetsplats.

Vid pennan

Johan “Moderjohan” Mårtensson