Tvinga er inte till inlägg i sociala medier

november 5, 2018 Av Johan Mårtensson

Är du aktivt i ditt företag eller kanske i din blogg?

Det är det många som är. Missa inte det faktum att i de större kanaler så finns det flera människor som jobbar.

Om du agerar själv i dina kanaler finns det alltid en risk, en stor risk att du gör inlägg som agerar i ett negativt syfte för dig och din egen kanal.

LÅT MIG FÖRKLARA

Ni har hört att det tar år att bygga en relation men det tar sekunder att förstöra den?

Det talspråket i det digitala gör att ens följare kan sluta följa din kanal efter ett felaktigt inlägg.

Det är inget konstigt med det då man är ute efter en viss typ av content men så försvann det bara, du bara bytte inriktning. Du menade kanske inte att göra det men det blev så ändå.

T.ex en liten butik som är kända för smycken börjar sälja bilbatterier för att man tror det ger en snabb ekonomiskt vinst. Eller att en bloggare/bloggerska börjar skriva om tillverkning av kretskort när man följer mer vardagshändelser.

JAG VÄLJER

Absolut är det så att du själv väljer själv. Jag bestämmer över min egen kanal, jag ni känner till dom orden helt säkert.

Ingen som säger annat men man löper en stor risk att tappa sina följare eller att människor helt enkelt tappar intresset.

Att “spamma” ut inlägg med dåligt content kommer straffa sig. Det är jag helt övertygad om, om man inte agerar i sin kanalsbästa kommer du få ett negativ feedback. Det är lite som att agera emot sitt eget företag som företagare, det syns snabbt på resultatet.

VAR ALLTID SANN

Mina egna kanaler är uppbyggda på det sättet att andra skall kunna få något utbyte med att få vara med. Bra filmer och inlägg där diskussioner och framåtanda, träffas.

Podcast med allmännytta för företagande personer eller intresse för näringslivet är i fokus.

Blir det tolkat på det sättet? Det kan ja aldrig säga att andra ser det så. Men det är det jag arbetar efter, gör du saker efter en röd tråd kommer det synas. Du kommer nå fram med ditt budskap.

Så helt enkelt, tror ni en sak. Håll er sanna på er väg och helt enkelt kämpa på!

//Johan “Moderjohan” Mårtensson