Tempo

Tempo 

Högt tempo ger många positiva effekter när det är på kort sikt. 

Denna veckan har varit väldigt rolig, det har varit ett högt tempo och det gillar jag allt som oftast. 

Arbetsdagarna har varit väldigt långa, långt in på små timmarna. Dagen börjar vid 07:00 då jag har gått upp, umgås lite med min lilla son en halvtimme. Det kan vara så att det är den ändå tiden jag har möjligt att träffa honom på dagen så jag värderar den tiden väldigt högt. 

Sedan börjar dagen, då på mitt kontor nere i Jonsered.

Måndagsmötet gick bra vi gick diskuterat mycket och så gick vi vidare för planeringen under veckan. 

När väl måndagen dragit igång så är mail korgen ganska tung, inte öppnat den under helgen för jag försöker låta bli. Måste bli bättre på att stänga av lite, komma bort lite. Det kan bli tungt vissa tillfällen när man aldrig kan stänga av. 

Medans jag går igenom och svarar på alla mina fina mails så kommer Martin in, han har hyrt en lokal i samma fastighet. Han driver företaget Dr Hål, ett håltagningsföretag. Stora borrar och så vidare i ett högt tempo.

Han tittar på mig och sedan slänger han upp lite saker på bordet.

-Det är till gubbarna. 

Jag tittar på honom väldigt undrade. 

-Till gubbarna vad är det för något? 

Han ler från upp till öronen. 

-Det är kondomer.  Med hans reklam tryck på samt inslagna väldigt exklusivet. På baksidan lyder texten ”För säker håltagning”

Jag kan inte göra annat än att börja skratta, där sitter man med hela mailen i huvudet och så blir man avbruten på det sättet. Riktigt roligt.

När han sedan berättar va han burkar göra med det, jag brukar lägga dom på nattduksborden. Så kan du väl tänka dig vad som händer med den som kommer hem först. 

Jag dog lite inuti, jag skrattade så mycket. Jag kommer inte ihåg när jag skrattade så mycket senast. Där kan man snacka om en go gubbe äna.

Mediabolag 

Men nog om det, det är dags att välja mediabolag. Som skall hjälpa till med hemsidan och marknadsföringen. 

Har använt Boxmedia tidigare men är inte nöjd med deras resultat, dom har inte levererat som dom har lovat. Det har varit mycket strul, flera anställda som har slutat och nya som tagit över oss. Man förstår att det inte är enkelt för dom som kommer senare men jag står som kund. Så egentligen skiter jag i hur många som säger upp sig, det är deras ansvar att hantera mig och vårt kontrakt. 

Har samtalat med ett nytt företag som känns bra. Osäkerheten kring mediabolag är alltid stor, och jag vet inte riktigt hur man skall välja ett företag som inte kan sätta avtal på hur bra dom kommer lyckats. Visst om man läser Google FAQ står det t.ex att inget kan utlovas.

Hemsidor 

Jag har lanserat denna sidan Johan Mårtensson, jag har även lanserat Belysning Göteborg, Belysning Malmö, Belysning Stockholm. Även arbetat på J2 Elteknik AB. Vad är det då att göra kan man tro, det handlar så klart om ”content” och SEO optimering. För att din sida skall få ett bra resultat på sökmotorer måste du ställa in alla parametrar. Men det räcker inte långt det heller, även om du har gjort din hemsida den perfekta kommer så klart du inte först på google. Du måste även vara bra på att länka mellan bra hemsidor som har ett eget högt värde på google. Tempo!

Tempo

Så förutom då att jag jobbar med J2 och det tar sin tid, fler än dom vanliga 8. När jag väl gjort klart så att jag bara har dagens mail framför, d.v.s jag ligger ofta en dag bakom om det inte är något väldigt viktigt eller snabbt att svara på. 

Så har jag byggt hemsidor, 4st för att vara exakt på den andra tiden. När väl sidorna var färdigbyggda var jag tvungen att ändra deras design ett par gånger innan jag blivit nöjd. 

Sedan när det är gjort börjat SEO optimeringen och det tar längre tid än att skriva sidorna, för när du väl börjat inser du att du måste skriva om all text. Lägga rubrikerna rätt och så vidare. 

Jag förstår varför många lägger deras sidor till andra personer för att få upp deras resultat, det är verkligen mycket att göra.

Nu börjar klockan bli sent och jag har avslutat min dag tidigt, väldigt nöjd över det.

Tempo när det är som bäst. Att hålla ett för högt tempo under för lång tid är inte bra för något glöm inte det.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.