Fönsterputs Stockholm

Strategi

maj 29, 2017 Av Johan Mårtensson

Hur ser din strategi ut?

När jag tänker på strategi så tänker jag alltid från två grundläggande synvinklar. Kort & långt perspektiv

Korta perspektivet

Strategi: Dom flesta valen och man gör är i det korta perspektivet. Vad skall jag göra idag? Vad gör jag imorgon? Mitt verktyg eller maskin har gått sönder så jag måste köpa ny nu!

Dom aktiva val vi gör som blir påverkande direkt är dom valen som jag kategoriserar inom det korta perspektivet. Även när man tänker ut en strategi är det korta perspektivet det mest ledande. Hur skall vi göra med denna specifika sak? En vara är borta. En leverans har inte kommit eller gått ut.

Det är  även dom flesta fallen som gör att vi tycker att någonting blivit löst. Det har blivit mycket bättre nu fast egentligen är det väldigt kortvarigt och kommer kanske inte hålla så länge.

Vi är så ofta fokuserade på nuet och det som kommer runt hörnet att vi inte lyfter blicken till det som kommer längre fram.

Strategi

Låt oss ponera att ditt företag går inte bra just nu, det är grus i maskineriet. Vi behöver få igång denna avdelning, hela företaget eller personalen. Det kan vara något ännu mindre som att våran leverantör fungerar inte längre.

Det korta perspektivet på sakerna är följande.

Vi behöver få igång denna avdelning? Avdelningschefen måste sparkas.

Företaget går dåligt? Vi måste börja dra ner på saker nu.

Personalen fungerar inte? Vi måste hitta vem det är som ställer till det och sparka honom eller henne.

Leverantören trilskas? Vi måste byta leverantör detta fungerar inte för oss längre.

Val

Jag säger inte att i alla fallen att det är fel att göra det ovanstående men det är trots allt att lösa sakerna i det korta perspektivet. Att sparka en avdelningschef innan man värderat vad personen i fråga vill att företag skall komma till. Vad är det som är utfört och vad vill personen i fråga mer göra för att komma till den punkten, tror styrelsen på detta? Finns alla medel tillgängliga för att personen i frågan kunde göra detta?

Ekonomin är dålig så nu bromsar vi in. Vi skär ner på alla saker och löser problemet att vi drar in alla förmåner m.m. Det får väldigt många följd effekter och många gånger är det inte så dåligt som man har målat upp bilden. Det finns positiva saker att frambringa i bilden som man kan utveckla och hitta en möjlig annan utväg.

Fortsättning

Istället för att hitta en person så borde man fokusera mer på hela gruppen? Vad kan man göra för att hitta mer glädje eller välmående till personalen? Vad är det som är viktigaste punkten för folk som arbetar för dig? Förbättringsförslag?

När det börjar strula med en leverantör så byter man ofta istället för att utvecklas tillsammans med sin leverantör. Man kan visa brister i deras system och lyssna på hur dom vill att du skall agera för att allting skall funka. Det är ett samarbete även fast det är du som sitter på pengarna, vill du verkligen att kedjan skall bli starkare måste du ge kedjan möjlighet till att stärkas.

Tveka inte att kommentera om ni vill tillägga något eller diskutera något.

Trevlig afton till er alla.

Missa inte min video blogg eller youtube kanal

Missa inte mina andra blogg inlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte, Företagarna