ge tillbaka till framtiden

Stödja skolan ekonomiskt

november 6, 2018 Av Johan Mårtensson

ATT VARA DÄR FÖR FRAMTIDEN

Man har ofta åsikter om hur man anser skolan fungerar. Dom borde göra mer sådär, dom borde höja löner, dom borde ha mer…….!?

Kanske inte alla men jag tror närmare 99% har någon gång i sitt liv sagt att jag tycker skolan borde göra så här istället för så här.

UNGDOMARNA

Förutom då att påtala vad skolan gör fel eller då rätt så pratar man ofta hur dålig dagens ungdomar är.  Det är såklart inte alla, kan inte dra er alla över samma kam men jag kan säga att jag hört det väldigt ofta. Dagens ungdomar är sämre än vad dom var, inte samma material, dom vill inte jobba.

Jag är inte bättre än någon annan, jag har även mina åsikter om vad jag anser om den kommande generationen. Men jag försöker faktiskt göra en skillnad, även som entreprenör.

GE TILLBAKA

Jag har faktiskt hoppat in som lärare när skolan fick problem med en sjukskrivning, trots mina vanliga åtagande gick jag in som EL lärare på gymnasiet.

Det var en stor erfarenhet för även mig att vara med där det händer, där man formar och försöker ge dagens ungdomar verktygen att klara morgondagen.

Det var under några månader och jag var tvungen att arbeta dubbelt, alltså 8h på skolan och sedan 8h på mina företag. Det gjorde mig inte väl efter, men nog om det. En erfarenhet!

Idag fick jag frågan om vi skulle vara med och stötta programmet  för utbytesstudenter. Det är mellan ett gymnasium i Österrike och ett i Sverige, Lerum.

Den ekonomiska stöttningen ger ungdomar möjligheten att resa ner och bo och arbeta i Österrike under två veckor.

Vilket möjlighet eller hur? Se hur man jobbar och om det är annorlunda i ett annat land och deras arbetsmarknad vid sådan ung ålder. Även kultur och arbetskultur. Det är verkligen ett slag för framtiden, en hållbar utveckling för att hjälpa dagens ungdomar till morgondagen, framtiden.

Jag kan inte ge allt men när jag väl kan, då försöker jag göra gott och jag hoppas det kommer ge dessa ungdomar en erfarenhet dom bär med sig resten av livet.

Att dom även tar tillvara på den möjligheten att det finns entreprenörer där ute som ger utan att be om något tillbaka, ne det stämmer till hundra procent. Vi vill såklart att kompetensen i branschen skall bli så hög som möjligt, och det är på det sättet man återbetalar oss. Att man tar till vara på tillfället!

//Johan “Moderjohan” Mårtensson

Företaget som det handlar om är J2 Elteknik AB. Skolan det handlar om kan ni hitta här, Lerum Gymnasium.