STÅ UPP! Vägra ge vika.

juli 8, 2019 Av Johan Mårtensson

Gör världen till en bättre plats

Har du någonsin känt att du är ensam? Att när det väl blåser riktigt hårda vindar och världen är en frusen plats.

Du står ensam upp emot stormbyarna som piskar hårt i ditt redan sargade ansikte. Vägran att ge upp, vägran att ge vika en tum trots dom många piskande vindarna.

Du stirrar målmedvetet in i stormens öga. Smärtan är i en ständig kamp för dig. Det är huvudet emot kroppen. Ditt huvud vägrar ge vika för smärtan som du känner medans kroppen håller på att tappa balansen.

stå upp! vägra att ge vika

Du som en gång stod rakryggad upp i din plats i världen. Som en lykta i det mörka för din omgivning. Du visade dom vilsna vägen, din hand på en axel för den kämpande. Ett leende och en dunk i ryggen för den behövande. Du var där, du var där, du var där för dom behövande.

Stormen är inget emot den annalkande orkanen. Vetskapen om att stormen kommer att växa till ett rent helvete på jorden. Du står stilla och vägrar att ens tänka på att vika ner dig. Du stirrar iskallt tillbaka emot stormens öga, rakt emot. Iskallt. Känslolöst. Rakryggat. Ensamt.

Glädjen i ditt liv. Lyckan och leenden är borta. Dessa känslor som du inte längre kan förnimma. Dolda i dunklet av ensamhetens tecken. Hopplöst. Uppgiven. Frusen. Kall. Arg. Irreterad. Sviken.

Varje sekund, varje minut och varje timme gör dig kallare. Ingen ser dig, ingen hjälper dig. Dagar blir till år och år blir till sekel. Du är ensam.

Vad som än händer dig i livet så är svaret ändå så enkelt. Vill du göra världen till en bättre plats så börjar det med dig. Stå upp för det du tror på och gör sedan det för andra även om dom inte gjorde det för dig.

Det handlar om inställning och att vägra se saker och ting negativt. Detta går åt helvete…. detta funkar inte längre. Blir reaktionen bättre av att lägga sig ner och ge vika? Nej det är att stå upp, stå upp för dig själv och för andra som inte gjorde det för dig.

Världen blir inte en bättre plats för att du blir kall och frusen. Jag tänker inte hjälpa dig, du hjälpte inte mig när jag behövde det. Öga för ett öga och en tand för en tand. Det kommer inte förbättra världen, men för varje enskild positiv tanke. Varje positivt menad händelse så blir världen bättre och lite ljusare.

Att låta andra gå igenom det du har gjort är inte att försöka förbättra världen det är att medvetet försämra den. Ingen kan göra det själv men tillsammans kan vi ta mig fasiken gör det.

Det börjar med dig och mig…… Här just nu!

Är du med?

stå upp! vägra ge vika

Vid pennan //Johan “Moderjohan” Mårtensson