Smärta och hantering

augusti 5, 2017 Av Johan Mårtensson

Smärta

Missa inte min videblogg, blogg eller mina omröstningar.

När det kommer till smärta så kan man prata om den fysiska eller den psykiska. Är det kroppen som har ont eller om det är huvudet så tar det väldigt mycket energi av dig som person.

Genom din smärta skapas det en obalans mellan det fysiska och det psykiska. Det vill säga att ditt huvud eller din kropp är mer trött än den andra.

Det finns inga enkla lösningar på något av problemen. Det är inte att knäppa med fingrarna som är smärtan borta även om det hade varit det enklaste.

Valet

För att smärtan skall lindras så behövs mer smärta tillsättas. Det är egentligen enkel matematik. Om du har ont i tanden så går du till tandläkaren, det medför mycket mer smärta men du vet när du är klar som kommer smärtan avta och försvinna.

Om du har dragit axeln ur led så behöver du tillföra smärta genom att lägga den till rätta. Smärtan kommer avta och försvinna.

Det är enkla val att göra, det fysiska är något att ta på och valet blir nästan automatisk för dig som person. Du vet exakt vad som är fel och du kan söka hjälp på precis rätt ställe.

Psykiska

När det kommer till huvudet och spöken så är det mer svårlöst. Är du frisk för övrigt men du har ett tanke eller något som gnager på dig. Det kan vara något som du inte vill prata om eller något som du kan prata om men ändå inte släpper från din näthinna.

Att gå igenom stormen är den kortaste vägen ut från den

Att enklare förstå någon som mår dåligt behöver man varit i samma situation. –> Det är inte för alltid, du kommer inte känna så resten av ditt liv. Tiden läker inte alla sår men den gör dom mer diffusa. Du är stark, du är underbar och du är uppskattad. Det löser sig inte automatiskt du är den som behöver lösa dilemmat för dig.

Släpp tanken lös, vad det än är så släpp den lös i ditt sinne. Att stänga in något är att ha det kvar och det gör tanken starkare. Det blir en multiplikationsfaktor som hela tiden äter mer, tar mer och förstör mer.

Företagare

Som företagare och entreprenör kommer ditt huvud troligtvis ta mer stryk än vad din kropp gör. Lite beroende på yrke men när du kommer till en situation där du inte har svaret, det kan verkligen spela ett trick med dig.

  • Har du dåligt med likvida medel men hittar ingen utväg på din problematik. Du lever med problemet 24/7. Du ser ingen lösning i sikte, det lilla gnagandet blir till en enorm best som äter av dig. Skatten och lönen skall betalas och det och det………
  • Du har för mycket eller för lite att göra. Oavsett problematiken så blir det till ett gnagande, hur skall vi göra? Vi måste göra något nu! Att anställa personer utan att veta något om dem kan göra att ditt företag går på knäna. Att inte få något arbete eller att ingen beställer något av dig. Har du ingen likviditet vid tillfället för att stimulera branschen. Men GAH!!
  • Sjukdomar och personal gör att du lever i oro. Kommer vi hinna detta? Vad händer om en person blir borta. Vad händer med kunden? Det är vår största kund och om den försvinner gör även vi det?
Lösningen

Har du svaren men inte frågorna eller har du frågorna men inte svaren? För att göra en jämförelse med dom största entreprenörerna denna världen har att erbjuda så säger dom alla samma sak. Fokus genom din process, inget kan stoppa dig. Målmedvetenheten är där du skall hitta din energi, smärtan är där du skall hitta din energi, viljan att lyckas är där du skall hitta energi.

Oavsett om det är fysiskt eller psykiskt så behöver du energi. En förbannat massa av den för att hantera allting.

Vad det än är som ger dig energi lär dig alstra den. Gör den ren, förbättra den liksom vi gör med våran energi i vägguttagen. Du är ingen skillnad, du är ett kärnkraftverk!

Du är en kraft som ingen kan stilla. Du är perfekt i din form och du har viljan och målet att komma till den plats du vill. Att vara perfekt är inte att uppfylla alla andras önskningar av vad du skall vara, att vara perfekt är att vara sig själv i alla situationer. Du i den perfekta formen av dig själv.

Läs mer om smärta.

Trevlig dag till er alla där ute//Johan Mårtensson