SEO

#4 SEO = Sökoptimering

Vi fortsätter i våran djupdykning i sökoptimering. För att begripa vad jag skall prata om så behöver ni få lite kött på benen så läs mina tidigare inlägg annars blir detta lite obegripligt.

Helhet

För att ni skall kunna skapa en bra grund för er sökoptimering behöver ni skapa en helhet i eran digitala närvaro.

Vad menar jag då med er digitala närvaro?

Er närvaro digitalt är liknande er närvaro analogt. Nätverkande vet ni säkert redan vad det innebär, när man åker på möten för att träffa andra. Man dyker upp på flera ställen analogt och man finns och pratar och nätverkar.

Liknande är det med er digitala närvaro. Ni behöver finnas överallt för att skapa en helhet. Annonsering, Facebook, Instagram, Youtube jag ni förstår vad jag menar. För det som har med er att göra går att söka på genom t.ex en RSS Feed. Där man kan hitta allting som har med er att göra, sådant som stärker er digitala närvaro helt enkelt. Desto mer ställen ni finns och omtalas, t.ex stora forum.

Digitala närvaron

När ni då har skapat er en digital närvaro, ja och det tar tid. Det är inget ni tänker nu skall jag bli digitalt närvarande och så  händer det på en kvart. Det är ett ständigt uppdaterande under flera år, men som man säger. Man måste börja någonstans eller hur?

Ponera att ni har en bra digital närvaro redan och ni har en dålig hemsida. Då känns det ganska enkelt för er att nu skall vi uppdatera hemsida så kommer vi skjuta i höjden på sökoptimeringen. Är det sant? Tyvärr så är det inte heller det. För om ni har en ny modern sida som är strukturerad bra, ta t.ex J2 Elteknik AB den innehaver en bra struktur. Räcker det då med en bra digital närvaro och en bra hemsida så kommer er sökoptimering automatiskt blir bra?

Nej tyvärr räcker inte det heller. Man behöver såklart även sökoptimera sidan, och om ni nu skall bygga en ny sida behöver ni även rikta in alla 301 mot eran sida så dem kommer med när ni bygger om den.

301

301 är alltså en av din sidas url, t.ex j2elteknik.se/elektriker för att säga något. Då är den en annan hemsida som pekar mot J2´s sida j2elteknik.se/elektriker t.ex. Den pekar alltså inte mot huvudsidan utan den pekar mot en den nämnda undersidan. Finns det flera sådana måste man ta tillvara på den kraften genom länkningen från tredjepart.

Att bygga en hemsida som fungerar bra för sökoptimering  kan många företag göra i dagens läge. Men att ta till vara på hela motorn som finns digitalt är det få företag som kan göra. När man har en V8 motor så vill man använda alla 8 cylindrar man vill inte puttra omkring på 3-6. Det är också där en stor skillnad på kostnader när man skall göra en sida, det krävs lite mer arbete men är ofta värt priset. Ditt digitala visitkort är din hemsida, visst det är också en del i din digitala närvaro.

Företag i branschen

Jag har tidigare själv lagt flera hundra tusen för att leja ut SEO till andra bolag tidigare år. Man ingår ett avtal med ett företag och sedan följer man helt enkelt utvecklingen på ens SEO = sökmotoroptimering. Hittar man rätt företag så kan man slappna av, visst har jag genom min investering ökat men inte alls i den paritet som jag borde. Därav vad gör man som entreprenör? Man lär sig allting i ämnet, man studerar. Man utvecklas för att hela tiden bli bättre.

Reslutat

Ta min egen domän eller mitt företag J2 Elteknik AB så ligger den väldigt bra till på nyckeln orden som spelar roll. Då pratar jag om dom orden alla andra vill komma upp på, med bra resultat menar jag att man ligger på första sidan med sämsta placering 6.

Eller ta Johan Mårtensson som ligger på första sidan på just sökordet Johan Mårtensson, det finns en känd fotbollsspelare som heter samma som jag gör. Det gör att alla stora tidningar i hela Sverige har hans namn i deras texter. Trots efter några månader ligger jag på plats 6 på ordet, alltså jag ligger före tidningar som Aftonbladet bland annat. Då förstår ni att jag har fått resultat för det jag lägger tid på.

Det finns inget som säger att ni inte kan göra det, dock bör jag påpeka att det är en grymt stor investering.

Är ni intresserad av tips och tricks så svarar jag så ofta jag kan. Visst jag tar på mig lite uppdrag ibland. Gjorde en sida vid sidan för väldigt liten budget. www.babsab.se 

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.