SÄMSTA EGENSKAPEN HOS EN CHEF

Sämsta egenskapen hos en Chef

Vad är den sämsta egenskapen hos en chef, ja det kan man undra sig. En ledare som är dåliga på att kommunicera eller en ledare som leder utan riktning.

Det finns såklart många andra egenskaper som även hade kunnat vara med på listan, men jag valde att gå på dem jag anser vara starkast. Vilket ansåg då majoriteten vara rätt?

Svar

Dålig social kompetens – 63%

Avsaknad av inriktning – 37%

För att hitta alla omröstningar klicka här.

Analys – Sämsta egenskapen hos en chef

Beskrivning av social kompetens

För att fungera som grupp behöver man en chef som förstår sociala sammanhang. Det betyder i synnerhet att man vet när man behöver leda en konversation och man vet när man behöver ta ett steg tillbaka för att gruppen leder redan samtalet framåt.  Genom sin sociala förmåga kan man få människor att känna sig delaktiga, utvecklas och helt enkelt vara en i laget.

Den i laget som leder men likväl en i laget.

Förstående är även en del i att fungera socialt, kunna läsa av situationer inte enbart forcera dom. En social chef är i mångas ögon en möjlighet till en bättre arbetsplats, ett säkert kort för att vara accepterad hos dom många.

Fortsättning – Sämsta egenskapen hos en chef

Beskrivning av inriktning

Inriktningen på företaget framåt, att visa vägen framåt. Måla upp en bild av vad framtiden har att ge om vi alla går längst med denna vägen. Skapa sammanhållning emot det gemensamma målet. Att skapa en stark inriktning, ett stark koncept smittar av sig på dom som är villiga.

Inriktning kan även menas på den personliga nivån. Personlighetsutveckling av individen, att din chef har en plan för din personliga kunskapsutveckling.

Valet

Att välja emellan dessa är inte enkelt. Det ena utesluter ofta inte det andra men när man väl måste välja en av dessa kan man bara gå in i sig själv, vad anser jag är viktigast för att jag skall trivas på en arbetsplats.

Det handlar inte i  alla omröstningar på vad som är egentligen rätt eller fel, det handlar vad som är rätt för dig. Jag försöker belysa problem och frågeställningar för att du skall tänka till, hur ser jag på detta? hur hade jag kunnat utveckla mig själv? hur hade jag kunnat utveckla min omgivning?

Jag skriver detta nu så att du kan läsa det. Det du anser är rätt, det är också rätt för dig. Du är KING i din egen realm.

UTVECKLING! Dela med dig av dina erfarenheter, det skall ni bara göra i kommentatorsfältet.

Ni har väl inte missat min podcast? I vanlig mening vill jag påminna er om ni gillar mina inlägg glöm inte att gilla. Det hjälper mer verkligen så ge mig dom sekunderna så ger jag ännu mer tillbaka.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

OmsättningSamarbeteFramgångEntreprenör poddAnnonseringDigital MarknadsföringPoddradioModeraternas viktigaste frågorModeraterna LerumYttrandefrihetLag och ordningNäringsliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.