Rädslan för biverkningar

Rädslan för biverkningar på läkemedel och vaccin är såklart en verklig oro. Det är inget man skall tona ned eller försöka blunda för. Vi kan ta ett exempel för någon som är rädd för ormar. Helt plötsligt kommer du där och säger.

-Nej nej du behöver inte vara rädd för ormar.

Om du tror det har påverkat någon så är du misstagen. Jag kan förstå det fullt ut varför man är rädd. Jag kan förstå varför man inte vill testa. Det kan gå fel och biverkningarna som man är rädd för kan inträffa. Det finns inga garantier.

Inga garantier

Vad händer då att rädslan för biverkningar blir så stor att majoriteten inte tar t.ex ett vaccin. Man når alltså inte mängden människor som har immunitet så att viruset frodas i samhället. Covid-19 går runt, runt i samhällen och världen.

Hur stor är risken för biverkningar? Hur skall man kunna svara på det. Har fått förklarat för mig tydlig hos min Facebook tråd att det tar mellan 5-15 år för att veta biverkningarna helt. Det är en lång tid helt enkelt om man är rädd för biverkningarna. Oavsett så kommer man inte ifrån risken helt det måste man vara ärlig och säga.

Se bara på dom läkemedlen du tar idag eller tar när du behöver. Titta på den lappen som följer med. Den är ENORM. Kommer sakerna hända? Troligtvis inte. Finns det en risk? Ja, annars hade det inte stått.

Vad händer om ingen tar vaccinet?

Vad händer med världen om viruset går runt. Runt och runt igen? Det kommer sluta med total ekonomisk kollaps. Tänk dig ett samhälle med covid-19 har gått runt, runt i 10 år? Jag säger inte att vaccinet som kommer blir utan problem men min fundering är vad händer om ingen använder det?

Det har gått för fort att ta fram det? Det finns anledningar att inte hoppa på något utan att tänka först. Såklart måste det finnas en morot att lösa problemet först och det är så vårt ekonomiska system ser ut. Hade det inte varit så hade inget tagit fram ett läkemedel för saker. Den moroten vi pratar om är den ekonomiska effekten det medför om alla köper ett vaccin av skaparen. T.ex har USA sagt att man kommer köpa det åt alla medborgare utan kostnad.

Pengar

Hur mycket pengar är det? Det är många svenska kronor. Finns det en anledning till att man skall vara rädd för att dom slängt ut det på marknaden? Tänk dig USA och deras marknad. Vad vet du om USA?

Jag kan garantera att du känner till stämningarna som är mycket vanligare där än hos oss. Tänk dig om man ger vaccinet ut till alla och många, många blir dåliga. Hur tror du att den ekonomiska plånboken kommer må efteråt? Det är så jag tänker iallafall. Är det rätt eller fel?

Det kan bara tiden utvisa.

Tillsammans

Risken måste tagas tillsammans för annars är det ingen mening alls med ett vaccin. Jag vet inte hur du tänker men jag hoppas att jag gett dig några fler tankar i ämnet.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson –> om mig

Rädslan för biverkningar med Johan Mårtensson

Näringsliv Föreningsliv Lag och ordningYttrandefrihetenModeraterna Västra GötalandModeraterna Lerum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.