Personlighetsvetande

Personlighetsvetande & Beteendevetande

Personlighetsvetande & Beteendevetande handlar detta inlägg om.

Personlighetsvetande version 2, förra gången gick vi in lite djupare på blå och gröna personer. Har du missat inlägget finner du det här.

Igår pratade vi lite om säljteknik som går lite hand i hand med just personlighet vetande. Hela saken till varför det är så viktigt att inneha en större förståelse för just hur människor fungerar, är att du kan använda det till både att undvika konflikter, skapa relationer och stärka dom. Det man burkar kalla “människokännare” är just människor som har en djupare förståelse för hur man skall bemöta andra människor och deras egenskaper. Personlighetsvetande & Beteendevetande.

Personlighetsvetande & Beteendevetande
Peronlighetsvetande
Röd – Personlighetsvetande & Beteendevetande

Den vanligaste färgen på företagsledare. Varför är det så kan man fråga sig? Det är bara att läsa lite på vad det står om den röda personen. Den röda personen är en energisk, kraftfull & påtryckande person, som sätter sina mål och sedan följer dom stenhårt och arbetar väldigt hårt för att göra dom till verklighet. Orienterad för att lösa varje uppgift. Samt att den röda personen är djärv och orädd och därför kan ta steget att köra på sin idé eller starta sin verksamhet.

Pekar med hela handen och kan upplevas påstridig, dominant och empatilös. Den röda personen förväntar sig att andra människor skall följa och bli ledda av den röda personen.

Om du tänker efter så tror jag det är en av dom lättare färger att ge människor i din närhet? Känner du några röda personer? Dela inlägget och säg att dom är röda.

Röd, röd & rödare – Personlighetsvetande & Beteendevetande |

Personlighetsvetande & Beteendevetande

Varje färg är en tillgång och om man kan använda dom positiva sakerna hos varje färg så kan man skapa en miljö där alla kan trivas och utvecklas i. För att göra det behöver man ha en stor förståelse för att aktivera och inspirera alla.

Den röda personen måste sätta upp mål, vi skall jobba mot detta målet och vi skall göra så här för att komma dit. I det fallet är det inga problem men under gången så kan det bli stress och andra faktorer som gör att det blir svårt att följa vägen som är uppsatt. Hur agerar då den röda personen?

Den röda personen har målet i sikte och kan vid påtryckningar avvika för att ta genvägar. Som vi alla vet kan genvägar vara bra ibland men många gånger blir dom senvägar.

Högsta prioritet

En av dom största bristerna en röd person har är att allting är av högsta prioritet. Det finns ingen speciell ordning utan allting är lika viktigt. Det kan medföra stora problem för den röda personen och människorna i dess närhet. Att en röd person är en kraft som kan användas åt båda gott och ont råder det ingen tvekan om.

Att arbeta nära en riktigt röd person är både positivt och negativt. Det viktigaste är trots allt att den röda personen känner sig själv och kan lära sig när han eller hon skall ta ett steg bakåt eller istället ett steg framåt, vid arbete med andra färger.

Fotnot

Vid undersökning vilka tror ni säger att deras färg är bäst?

Det är ingen tvekan att alla som är röda sitter och läser och tittar och tänker, hur kan man inte vilja vara röd. Det är helt klart överlägset den bästa färgen.

Glöm nu inte att dela och namnge dom röda personerna i din närhet. Den röda personer älskar som sagt att vara just röd.

Den röda personen älskar sin färg mer än alla andra. På gott och ont, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.