Kaos

När saker börjar gå åt hel…..

november 14, 2018 Av Johan Mårtensson

När saker går fel

När saker går fel så kommer det inte i singular utan det är plural som gäller. Den där härliga ketchupeffekten där det bara haglar in “negativa” saker.

En sak förändras som gör att en annan sak måste ändras och det leder till, jag ni vet dominoeffekten på din härliga ketchupeffekt.

PROBLEMEN

Jag det kan handla om precis vad som helst, jobbet när en blir sjuk och schemat blir helt fel. Sedan ringer den tredje och säger att bilen gått sönder och den fjärde att deras mobiltelefonskärm har gått i sönder. Jag ni känner nog igen mönstret.

Det är du som får ta tag i det, problemen när dom kommer så kommer dom till dig. Du skall hantera dom….

Eller t.ex ditt barn blir sjukt och du har saker planerade som inte går att göra. Då måste du planera om dessa sakerna som gör att dessa människor måste lägga om deras schema också. Du måste hitta en ny tid och så ringer din partner med att frysen gått sönder och barnen skriker. Och säkert ett par saker till som t.ex bilen fick punktering. Du vill bara sätta dig ner och gråta lite eller slänga, kasta sakerna åt fanders…

När det väl går åt HELVETE så låt det!

LITE GÖTT JÄKLAR ANAMMA

När allt detta kaos inträffar dig så  är det bara att göra den snabba prioriteringen i huvudet.

  1. Vad är det som verkligen är det viktigaste att lösa?
  2. Vad är det just nu som behöver lösas?
  3. Vad krävs för att komma vidare för att kunna lösa nästa sak på listan.

Gräva ner sig eller leka död fungerar det? Absolut vad kommer det sedan ge dig tror du? HUVUDVÄRK… Att tappa humöret, blir förbannad eller agera ut vad tror du det kommer leda till? MER KAOS. 

Att ställa sig över problemen! Det handlar för dig att kunna släppa ut ditt eget sinne ifrån din egen kropp och låta ditt sinne “flyta” över dig och se över saker utan att blanda in känslorna.

KÄNSLAN

Känslor är bra men med känslor är det svårt att lösa kaotiska saker. Du behöver bli målmedveten och beta av sakerna metodiskt och smart. När man är i en berg-o-dal bana känslomässigt hjälper detta inte din situation.

Du kommer inte bara hjälpa dig själv utan du kommer hjälpa alla andra runt omkring dig också. Du kommer lösa sakerna, vissa snabbare än andra men dom kommer bli lösta.

Som vi svenskar är så grymt duktiga på… KNYT NÄVEN I FICKAN!

Och få det gjort!….

Vad är det vi verkligen har pratat om? Är det verkligen när saker går åt helvete eller är det egentligen ledarskap? Vill du vara en ledare? Led då med ett gott exempel och tappa inte huvudet när man egentligen borde.

Var den personen tillfället kräver, det kommer kanske inte göra dig gott på kortsikt men på långsikt då kommer det ge dig så ofantligt mycket. Inte bara ditt egenvärde utan det värdet du kommer få av människor i din närhet.

Må val //Johan “Moderjohan” Mårtensson