Motivation

Motivation

augusti 8, 2017 Av Johan Mårtensson

Motivation

När din motivation tryter blir det helt plötsligt mer än bara jobbigt för dig och ditt företagande.

Har du precis börjat ditt företag? Eller är det så att du drivit det än längre tid? Oavsett om du precis har börjat eller kört länge så kommer det finnas tider där motivationen tryter. Det är en mild version av att “gå in i vägen”.

Missa inte min videoblogg eller mina omröstningar

Det går bra

När ditt företagande går bra och saker händer enligt förväntan är det inte svårt att motivera sig. Man fortsätter i samma anda som tidigare, man kanske till och med har energi att utveckla sig själv och sitt företag. Man bär en idé om något, man tycker det är skoj. Allting är pekar verkligen uppåt.

Att fortsätta visualisera positiva bilder är enkelt, man gör det av automatik. Att ta nästa steg, till nästa steg och så vidare upp för stegen. Du är ett unikum av motivation och positiva tankar.

Framgång föder också framgång, det har man hört tidigare och det stämmer verkligen. Din motivation är ren och det finns inte speciellt många moln på himlen.

Det går dåligt

Vad det än är som går dåligt så påverkar det dig. Något gnager dig, äter på dig. Det kan vara ekonomi, personal, kontor, kunder eller kanske som värst rättegångar. Att visualisera positiva bilder blir svårare, man lyckas inte riktigt att göra det. Någon tanke som är negativ lyckas komma in i ditt sinne.

Att tänka på vad som händer gör vi alla, att tänka på vad som skall komma det gör vi alla, att försöka se utgången det gör vi alla. Men när nu, snart och sen blir till en belastning då är det svårt.

Visualisera

Nyckeln till framgång är att kunna i varje situation du kommer i kunna spela upp positiva bilder i ditt sinne. Att släppa dom negativa bitarna och fokusera på dom positiva, med det menas inte att man inte skall ta tag i dom negativa utan måla upp en annan bild av dem.

Detta hände på grund av detta, om vi gör så här istället kommer vi inte komma till denna punkten igen. Vi har lärt oss något och vi går starkare ur situationen. Sedan sätter man även punkt där, inte massa men. Tänk om. Det hjälper inte utan det får in dig på ett negativt spår.

Svårigheten

Svårigheten är inte att visualisera positiva tankar när det går bra. Utan det är att göra det när det går dåligt. Det är den största skillnaden på människor som når framgång med deras företag mot dem som inte gör det.

Med framgång menar jag att man kommer till den punkten man vill, det kan gälla omsättning, anställda o.s.v.  Framgång är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, det gäller inte för alla företagare och just ordet framgång har tyvärr blivit = mycket pengar. 

Att när man är nere vid botten ser över vattenytan, man ser stället man vill vara på och fokuserar på vägen dit. Istället för att fokusera på hur man kom till botten.

Läs mer om motivation

Med detta sagt ha nu en fortsatt trevlig afton //JM