Ett möte flera möten

februari 9, 2017 Av Johan Mårtensson
Möte

Idag var det ganska humoristiskt när jag satt på kontoret så dök det upp en försäljare. Inget avtalet möte utan “jag var i närheten”, jag sitter trots allt i Jonsered visst kan man köra in där men det är inte så att du bara råkar vara i närheten. Skulle visst göra mina försäkringskostnader billigare, han jobbade för ett annat bolag innan. Sedan om det stämmer eller inte det kan jag inte uttala mig om. Dock att frångå dom större aktörerna när det kommer till försäkring borde man passa sig för.

Kontoret

Så medans försäljaren stod där dök mitt verkligen möte upp, så det blev ingen krock men trots allt gillar jag inte när man har bokat tid med någon som inte är klar när man väl kommer. Dom tog det väldigt bra så det var ingen fara men att tänka för er alla att ett avtalat möte är något man skall hedra. Du vet aldrig hur den andra partner tar om du är sen, en annan sak dragit ut på tiden. Det är trots allt det första intrycket du ger den dagen för ditt möte.

Möte

Samarbete

Nu när flera projekt har börjat röra på sig, äntligen. Har redan tagit för mycket tid att komma till punkten jag står på just nu och nu vill man bara släppa handbromsen. Det viktigaste när man skall göra något är att verkligen fokusera på ditt samarbete med alla inblandade parter. Håll alla uppdaterade, var transparent. Det underlättar förståelse och alla är med i processen som du vill skall vara med. Givetvis bör du tänka dig för vilka du sätter dig i båten med, men jag tar det som en självklarhet att du är noga med vilka du gör detta med.

Om du inte är ute och arbetar själv så är det noga med att du kommer ut och träffar dina partners, dina kunder och dina kollegor. Många sliter sig ifrån att röra på sig för man blir väldigt bekväm med att vara på kontoret. Det är så klart väldigt viktigt men det är en stor del att vara ute och synas och samtala. Se problem innan dom händer, utveckla och hjälpa till. Jag försöker personlig vara inne på kontoret ungefär 50% av den vanliga arbetstiden och sedan ute och röra på mig.

Kostnader

Har haft förhandling angående försäkringarna och telefoner. Dina telefon abonnemang är ofta bundna till ett företag men försäkringar är något helt annat. Många gånger skaffar man sig några nya bilar och tar försäkringen där och så har du din företagsförsäkring. Kanske några andra försäkringar som din bransch har, det jag har jobbat på är att knyta upp ett bolag för att sänka kostnaderna och det har jag verkligen gjort.

Att arbete mot en part när det gäller en sak är trots allt det enklaste och bästa sättet för alla. Det är kostnadseffektivt och arbetseffektivt, när du har med den saken att göra så ringer du ett företag eller mejlar.

Glöm inte skicka era frågor och fundering till mig. Eller kommentera gärna en gång för mycket.

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, EfterskalvAffärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte