När ett oskyldigt misstag

februari 10, 2017 Av Johan Mårtensson
Misstag & Missöden

Misstag & Missöden handlar detta inlägg om.

Det händer mycket ibland på kort tid och när man ibland vill väl kan det bli ett misstag. Beroende på vem du pratar med kan ditt misstag bli väldigt dyrt. Jag ser det ironiska i det just nu men just då var det inte riktigt lika bra.

Så till vad som hände. Jag har idag tryckt iväg starten på två stycken nya företag. Och som alla vet är ofta starten lite väl för sen, det har redan byggt upp en tidsbrist för när egentligen #GO knappen skulle tryckts.

Bolagsverket – Misstag & Missöden

Så givetvis skulle jag väldigt enkelt ringa upp för att “trycka” på lite. Eller på annat sätt försöka göra att det skulle gå snabbare. Visst som alla vet som har med myndigheter att göra att det är väldigt stelt och tar väldigt lång tid.

Så denna kvinnan som jag pratade sa deras handläggningstider och jag svarade med meningen.

-Men om jag skulle kanske kunna betala lite för att det skulle gå snabbare.

Mutning av myndighetsanställd, och jag det ringde snabbt i mitt eget huvud.

Domstolen
Misstag & Missöden

Johan Mårtensson

 

På kort tid fick man allt roliga bilder i huvudet eller inte roliga men kvinnan jag pratade med svarade att hon inte tog mutor. Jag blev självklart lite ställd men fortsatte ändå “relativt” snabbt (tror jag var snabb troligt inte) att jag menade att om man kunde betala för att det skulle gå snabbare. Lite som en express tjänst.

Hon svarade givetvis att det inte gick och jag slapp som sagt åtal, haha. Men vad hade hänt om hon hade svarat jag? Givetvis hade man fått avstå men hur lång tid hade handlingstiden varit då?

Hade jag kommit till den positionen så hade jag använt Morris Law. Caroline Ygge rekommenderar jag varmt.

För att kunna veta vad som är rätt måste misstag redan varit gjorda, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & SvarPerson, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte