Kunskap & Vetande

Kunskap & Vetande

Kunskap & Vetande handlar detta inlägg om.

Kom precis innan för dörren och har varit ute på uppdrag. En ny anställd kille från inget mindre än Italien. Både roligt att trevligt och hoppas verkligen han kommer trivas och göra ett gott arbete. Det är det där med att anställa någon, man gör intervjuer. Man frågar massa frågor och man skall döma människan väldigt snabbt.

Genom några väl valda frågor kan man döma personen i fråga. Vilken typ av person det är och vilken färg person har och genom det kan man veta lite hur dom tänker och fungerar i arbetet.

Kunskap & Vetande

Sedan att bedöma vilken kunskap personen i fråga har eller inte har, hur dom arbetar och vilken storlek på erfarenhet dom har i områden som dom har arbetat i. Att vara en som känner av personligheter är lite vad jag anser en företagare i dagens läge måste besitta. Men genom den kunna bedöma om en människa har tillräcklig kvalitéer är värre.

Att det känns bra är en sak men trots allt är våran magkänsla något som ofta lurar oss, var på en föreläsning av Bestseller. Där personen i fråga som hade talade sade att våran magkänsla var 90% felaktig. Om det stämmer eller inte är jag inte rätt man att säga, utan det väcker bara en och flera intressanta tankar. Men om hjärtat och hjärnan tycker att det känns bra är det första steget på ett bra val, enligt min egen utsago.

Sedan finns det något som heter provanställning eller hur ens bransch har lagt upp det. För det är så att det förekommer i alla branscher men det kallas på olika sätt. T.ex visstid anställning o.s.v. Det är så klart när fackförbund säger att man inte får anställa under visa premisser så blir det att samma sak förekommer i annan form bara.

Kunskap & Vetande
Input

Hur tycker ni att en bra anställningsintervju är?

Vad skulle ni säga kännetecknar en bra person som ni hade velat anställa?

Vad söker ni efter hos era kollegor eller om ni har intervju?

Har ni i åtanke på personlighetsvetande?

Se nu till att kommentera! det kommer hjälpa andra i samma situation som er själva eller kanske när ni kommer till den.

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

2 svar på ”Kunskap & Vetande”

 1. Det viktiga är inte att göra sitt jobb, det viktiga är att hitta den som är bäst att göra det!

  De företag som har förmåga att göra korrekta bedömningar baserat på organisationens och individens förutsättningar har alla utmärkta förutsättningar för en framgångsrik framtid.

  Vid en bedömning av individens förmåga är det särskilt viktigt att identifiera och definiera vilka grundkompetenser som krävs. Dessa kan anpassas för varje organisation och tjänst och vilken fas organisationen befinner sig i.

  Utvärderingen är baserad på åtta grundkompetenser:

  Leda och ta beslut
  Stödja och samarbeta
  Interagera och presentera
  Analysera och tolka
  Skapa och utveckla koncept
  Organisera och utföra
  Anpassa och hantera
  Vara företagsam och prestera

  Varje kompetensområde är beskrivet och uppdelat i ett antal undergrupper som i sin tur beskrivs i detalj. Ingen människa har full pott, men varje människa har områden han/hon är mer eller mindre kompetent. Varje kompetens skall viktas/sorteras utefter olika kriterier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.