Kunskap & Vetande

februari 7, 2017 Av Johan Mårtensson
Kunskap & Vetande

Kunskap & Vetande handlar detta inlägg om.

Kom precis innan för dörren och har varit ute på uppdrag. En ny anställd kille från inget mindre än Italien. Både roligt att trevligt och hoppas verkligen han kommer trivas och göra ett gott arbete. Det är det där med att anställa någon, man gör intervjuer. Man frågar massa frågor och man skall döma människan väldigt snabbt.

Genom några väl valda frågor kan man döma personen i fråga. Vilken typ av person det är och vilken färg person har och genom det kan man veta lite hur dom tänker och fungerar i arbetet.

Kunskap & Vetande

Sedan att bedöma vilken kunskap personen i fråga har eller inte har, hur dom arbetar och vilken storlek på erfarenhet dom har i områden som dom har arbetat i. Att vara en som känner av personligheter är lite vad jag anser en företagare i dagens läge måste besitta. Men genom den kunna bedöma om en människa har tillräcklig kvalitéer är värre.

Att det känns bra är en sak men trots allt är våran magkänsla något som ofta lurar oss, var på en föreläsning av Bestseller. Där personen i fråga som hade talade sade att våran magkänsla var 90% felaktig. Om det stämmer eller inte är jag inte rätt man att säga, utan det väcker bara en och flera intressanta tankar. Men om hjärtat och hjärnan tycker att det känns bra är det första steget på ett bra val, enligt min egen utsago.

Sedan finns det något som heter provanställning eller hur ens bransch har lagt upp det. För det är så att det förekommer i alla branscher men det kallas på olika sätt. T.ex visstid anställning o.s.v. Det är så klart när fackförbund säger att man inte får anställa under visa premisser så blir det att samma sak förekommer i annan form bara.

Kunskap & Vetande
Input

Hur tycker ni att en bra anställningsintervju är?

Vad skulle ni säga kännetecknar en bra person som ni hade velat anställa?

Vad söker ni efter hos era kollegor eller om ni har intervju?

Har ni i åtanke på personlighetsvetande?

Se nu till att kommentera! det kommer hjälpa andra i samma situation som er själva eller kanske när ni kommer till den.

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte