Köpa följare eller gilla markeringar?

Köpa följare eller gilla ?

I denna digitala ålder “köpa följare eller gilla” har det fått en helt ny mening att vara stor digitalt, för många år sedan var det hur många man “kände” alltså sitt analoga nätverk idag köper man följare för att verka större än vad man är.

Det handlar inte bara om olika typer av företag utan det är även olika typer av privatpersoner. Det är allting ifrån sånger, podcast, bilder, filmer, följare, besökare och jag egentligen precis vad du tänker dig.

Det finns även dom som betalar för kontakter på Linkedin. Trots att det bara syns 500+ kontakter.. galet… GALET!

Att om du har bra pengar på banken har möjligheten att göra ett namn för dig själv eller ditt företag, stämmer det? Det är faktiskt inte så 100% säkert längre, men absolut finns det människor som gör det fortfarande och det bör då fungera fortfarande? Sätter ett stort frågetecken på den.

Hur sjukt är inte det egentligen!?!

Förut kunde du nästan mäta att vid låg konvertering (människor som inte gillar eller kommenterar) att företag, privatperson hade köpt följare. Det är svårare att förstå idag då det är och har blivit lägre konverteringstal. (gjort ett inslag om det, ni kan läsa det här)

Om ni tänker i dom banorna att ni skall köpa så kan jag bara säga, GÖRA DET FÖR FAN INTE!

Det kan aldrig få det ogjort och du kan inte heller få några kommenterar, gilla eller delningar på dina inlägg. Det är ett luftslott som du enbart kommer vara tvungen att införa mer pengar i.

LÅT MIG FÖRKLARA

När du väl köpt låt och säga 1000 följare, så då står det sådär gött 1200 följare. När dom börjar droppa av vad gör du då? Dom kommer inte stanna utan dom kommer försvinna.

Då känner du dig manad att köpa fler, sedan gillar inga dina bilder och då måste du köpa likes med.

När du väl gett in dig i den spiralen kommer du ha svårt att ta dig ur den. Du kommer behöva underhålla din kanal med ytterligare pengar och sedan ytterliga pengar för att verka vara en “straight shooter”

LYD MITT RÅD: GÖR DET INTE!

Jag har byggt upp min egen Facebook kanal nu under flera år, inga genvägar är tagna där inte. Jag har genom vanliga inlägg fått nu 3800-3900 följare genom att vara trogen mot mig själv och enbart agerat efter mina egna mål.

VAD FUNGERAR

Om du tar den genvägen hur skall du veta då vad för olika infallsvinklar som gör dig rätta? Om du bloggar t.ex vad ger det dig att ett av dina inlägg ger bra resultat om resten ger dig kass?

Är det så roligt att vara uppe på listorna att vända? Om du tror att du kommer bli en influencer där dina då kunder kommer vara glada för att du har byggt ett luftslott kommer du snart bli medveten om att du enbart kommer få det jobbet och sedan sprider det sig snabbt, att du har en köpt kanal.

Det tar tid att bygga upp saker och det med all rätta, det skall inte vara enkelt. Det skall vara tufft och man skall behöva gå igenom diverse saker för att växa som då både person och som företagare.
Det är likadant där det gäller det analoga som det gör med det digitala.

GENVÄGAR BLIR OFTA SENVÄGAR

Att känna sig ren och kunna stå stolt och säga. Jag har gjort detta helt själv! Det är mycket mer värt än vad du tror, du kanske inte ser det nu men senare i livet kommer du ångra den genvägen du tog.

Bygg upp ditt företag eller sociala kanaler med bra content så kommer resten sen. Om du gör något nytt och INGEN gillar det… SO WHAT! men gör det IGEN och IGEN och igen. Var inte rädd för att ingen tittar, lyssnar eller ser.

Dom kommer göra det senare, nöta.. NÖTA!

För att agera aktivt i sociala nätverk missa inte min programpunkter Nätverksmåndag eller Tordagstipset 

//Johan “Moderjohan” Mårtensson

 

14 svar på ”Köpa följare eller gilla markeringar?”

  1. Jättebra inlägg och jag håller verkligen med dig till 100%. Jag har aldrig förstått alla som väljer att köpa följare och likes för att bygga luftslott. När man gör så har man ingen stolthet i det man gör. Ibland funderar jag över vad det egentligen är för mening med att hålla på och skriva inlägg i min lilla blogg. Men jag skulle hellre lägga ner den än att skapa en falsk tillväxt!

  2. Helt enig. Jeg vil ikke kjøpe lesere. Jeg vil bare ha mennesker som liker å lese det jeg skriver. Det må jo være sånn 🙂 Dessuten så vet jeg ikke engang hvordan jeg skulle gjort det. jeg vil at google skal indekserer meg også kommer jeg opp på listene.

    1. Det där råder det delade meningar om, om din kanal blir större kan man få en fördel på sociala medier med att du lurar Facebook att du har ett bra inlägg. Besökare på bloggen handlar om ego eller om att försöka sälja inlägg. Båda kommer allt som oftast slå tillbaka på köparen.

  3. Intressant. Man kan nästan översätta det till vardagslivet och att ”köpa” vänner. Det håller inte i längden och även om de skulle stannat så stannar de för
    Din förmögenhets skull, inte för dig eller din vänskaps skull.
    Om man vill ha sådana vänner irl så go for it men i mitt liv passar de inte in.

  4. Jättebra inlägg! Skulle aldrig få för mig att köpa följare eller likes. Tycker att det var en väldigt bra jämförelse som någon skrev med hur det hade varit om man köpt vänner, skulle verkligen inte vara något för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.