Konkursvåg

Konkursvåg är något man ofta pratar om. Sedan om det händer eller inte det beror såklart på marknad och världsekonomi. Men nu till mitt exempel.

Du har en skuld till skatteverket på 100.000 SEK. När det är dags för att betala har du precis kommit igång efter semester och covid-19. Du har överlevt till stor del för att du kunnat skjuta upp skatten. När pengarna skall betalas tillbaka så är det på ett bräde.

Potentiella alternativ?

  • 1. Du har ingen möjlighet att betala så mycket och din verksamhet går i konkurs.
  • 2. Du får betala tillbaka över ett år och har förhöjd skatt varje månad tills pengarna är betalade tillbaka. Betalningen måste ske inom 1 år.
  • 3. Återbetalning måste ske på 1 år. Du måste betala en fjärdedel varje kvartal för att göra det enklare för företagen att hamstra pengarna för delbetalningarna av deras skulder.Vilket är det bästa alternativet för få tillbaka pengarna?

Den frågan måste äga tankesättet. Att vissa företag överlever pga konstgjord andning, absolut. Det råder det inget tvivel om. Så få antal konkurser i dessa tider vittnar om detta.

Men för att få tillbaka pengarna så kan det behövas läggas upp återbetalningsplaner. Jag tror personligen att det är det bästa alternativet. Det rör sig om stora belopp och för att få tillbaka så mycket som möjligt så behöver man tänka till.

konkursvåg

Det är inte alltid enkelt

Oavsett vad du hade valt så vet man inte slutresultatet förrens tiden utvisar svaret. Om man då inte kan veta svaret så då handlar det om riskanalys istället. Vilket av alternativen kan potentiellt kosta mest och minst?

Vid pennan Johan Mårtensson

Kanaler

Missa inte mina andra inlägg

Facebook – Instagram – Youtube

Uppskattar att ni hänger med mig i dels mina texter men även podcasts m.m. Skulle bara personligen vilja tacka alla. Du behöver inte hålla med mig men vi kan respektera varandra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.