jobbmässa

Jobbmässa

mars 1, 2018 Av Johan Mårtensson

Jobbmässa 2018

JOBBMÄSSA 2018 – Partille Arena

Dela och stötta denna typen av positiva aktioner från våra myndigheter och kommuner!

Arbetsförmedlingen Partille och Partille kommun har skapat en mässa för att arbetssökande och företag skall hitta till varandra.

jobbmässa

J2 Elteknik AB en av utställare och hur det såg ut på deras/vårt bord

Dels för att kompetensförsörja företagen men även ge möjlighet till anställning för dom arbetssökande. Klippet innehåller bilder från mässan och även en intervju med ansvarig person. Analys: Att aktivt arbeta för dom arbetssökande att få ett arbete men också ge möjligheten till företagen att presentera sig på bästa sätt.

jobbmässa

Information till företagen

Företagen kommer även i kontakt med många fler än dom enstaka de hade gjort om det hade handlat om rena arbetsintervjuer. Det ges möjlighet till att fånga upp den kompetensen som annars hade kunnat missats. Hur man än vrider och vänder på detta är det en vinst för alla i hela samhället. Även var Företagarna? också en medverkande part i mässan.

Jobbmässa

Några av dom utställande företagen

Man kan bara hoppas att fler kommuner tar efter detta lyckade exempel på åtgärd. Kostnaden för detta är inte något stor kostnad för någon inblandad part utan detta kan enbart ses som bra investerade skattepengar för en bättre framtid.

Men åtgärder skall inte stoppa här utan som kommun och landsting skall man ta vara på såna här saker och utveckla dom ännu mer. I vilken form det skall ske det har jag inga egna idéer om i detta skede, dock dom som startade projektet har visat sig väldigt kompetenta så jag kan nog med all säkerhet säga att dom kommer hitta på ett bra sätt att utveckla konceptet.

Med detta sagt ha nu en underbar arbetsdag //JM