Jakten på framgång

Jakten på framgång – Zlatan?

januari 22, 2018 Av Johan Mårtensson

Jakten på framgång

Att bli en stor entreprenör eller att verkligen lyckas med det man satsar på är det väldigt mycket samtal om, jakten på framgång. Att aldrig stänga av motorn utan hela tiden driva framåt emot nya mål. Genom olika typer av kanaler få motivation för att lyckas med sin idé.

Som t.ex att bli inspirerad av föreläsningar och ta lärdom av dessa som tex av Hjärntillskottet eller varför inte Goalcast

Det finns inga tveksamheter om att det finns mycket att lära av dessa framgångsrika personer, både genom nya sätt att se saker på samma gamla tråkiga problem som man må ha. Men även då att få en energi boost för att orka med dom dagliga sakerna.

Men är alla Zlatan?

Om man jämför sport med företagande innehåller dom väldigt mycket samma element. Viljan att lyckas, göra det tillsammans med andra. Utveckling och så himla mycket mer saker.

Av alla hundratals miljoner fotbolls spelare i världen hur många blir som Zlatan oavsett hur mycket du tränar, hur mycket du kämpar för att komma till den positionen?

Räcker det enbart med ett jäkla driva? Att köra och aldrig ge upp? Tyvärr är det inte sanningen, det tror jag dom flesta människor kan hålla med om.

Du kan inte enbart på att arbeta nå det högsta målet, toppen på berget. Du kan genom att träna mer än alla andra, kämpa hårdare, tänka på helheten och framtiden o.s.v nå länge än dem som har den största talangen helt klart. Det säger jag inget om men…..

Känslan

Men du måste ha känslan för att bedriva verksamhet eller sporten du  är aktiv i för att nå längst. Du måste ha pricken över i:et.

Du måste göra precis det jag har beskrivit, kämpa hårdare än andra. Träna mer, se mer och tänka längre. Tänka större! Men du måste även ha det lilla extra vad det än må vara. Precis som i företagsvärlden behöver du vara duktig på det du håller på med. Du behöver kunna leda människor men du måste även kunna knyta åt säcken när det kommer till affärer och nöjda kunder för att kunna lyckas komma till nästa trappsteg.

Om vi drar en snabb parallell till egenföretagare i Sverige hur många blir så framgångsrika som jämförelse vis Zlatan?

Dina egna förutsättningar

Att lyckas behöver inte betyda att vara den som omsätter  mest pengar, eller har mest pengar på banken eller är den mest framgångsrika personen socialt. Du har själv din bild av vad framgång är, låt ingen annan människa göra om den bilden. Du är vad du är och du tycker det du tycker.

Varje utveckling är en framgång!

Zlatans facebook