Hur många besökare är bra?

februari 11, 2018 Av Johan Mårtensson

Hur många besökare är bra?

Grund: Hur många besökare är bra för min hemsida?

F & S (Frågor och svar)

F: Jag har en hemsida och har 100 besökare i månaden är det något som man tycka är bra eller borde jag få in mer trafik till min sida?

S: Svår fråga att svara på, titta först på din omsättning om du ser till ett företag. Hur mycket omsätter du? Hur många kunder har du på en månad? Låt oss säga att du har en omsättning på 100.000 i månaden och fördelat på 100 kunder. Du har alltså 100 kunder per månad och din trafik på din hemsida är också 100. Är då 100 besökare ett bra värde på din  hemsida?

Analys:

Om vi tar exemplet ovan, 100.000/månad och du har genomsnitt 100 kunder. Då finns det både positiva och negativa saker du kan ta genom din trafik. För att ponera att dina befintliga kunder kanske inte besöker din hemsida varje månad kan man tro att det är nya möjliga kunder som även besöker den och på det sättet har man hittat en positivt värde med talet. För att vara på säkra sidan bör du dock ligga en bra bit över, för att först visa ditt varumärke för flera som vänder i dörren. Andra kommer tillbaka för att dom hört något om dig och den femte gör ett köp av dig. T.ex du bör kanske ligga upp emot 3x så många som handlar av dig per månad d.v.s 300 besökare.

Det går inte att analysera enbart egentligen på hur många besökare, du får så fall ställa in Google Webmaster Tool och  sedan även Analytics för att se exakt vad människor trycker på din sida. Hur länge dom stannar m.m. Var det dom besöker och när lämnar dom sidan, gör dom något köp eller skickar dom ett mail till dig.

En rätt kund är bättre än 100 som inte köper något. 

Den bästa analysen genom besökare har du nog svaret på själv, var jobben  inkommer till dig. Hur du får intresseanmälan och var dina kunder hittar vägar till dig. Om du redan vet vad som är bra så vet du även vad du kan göra bättre.

Missa inte min blogg eller min videoblogg. Något av intresse hoppas jag även är aktörspodden.