Helsingborg weekend

Helsingborg weekend

maj 15, 2019 Av

Denna gången blev det en Helsingborg weekend. Det är en fröjd att ibland få komma iväg till någon annat än just hemma. Målet med resan var avkoppling och bara njuta av att äta gott och inte behöva bry sig om dom annars triviala sakerna. Det hände allt saker men det kommer vi till senare.

Nu kör vi istället alla godbitar och så tar vi “händelsen” senare.

Helsingborg centrum och ett mysigt kort från hotellet. Vi bodde centralt på Elite Hotell Mollberg, såklart finns det många bilder från hotellet så ni också kan se hur vi bodde. Självklart gjorde jag en recension om stället.

https://goo.gl/maps/4PtVDqnQjzxtMEgE7 (Recensionen)

Hotell rummet var precis det man behövde. Det var mindre än där vi bodde i Halmstad, mer om den resan om ni klickar på Halmstad. Men rummet var mysigt och det hade en trevlig utsikt över torget och man fick den där levande känslan av att man verkligen bodde i centrum. Men vidare till frukost för den är typ det viktigaste?

Frukosten var riktigt bra, trevligt med lite utbud och man kunde välja lite som man ville. Något jag eftersökte var något original. Alltså något som var unikt med denna frukosten, tyvärr fanns det inte. Inte för att det gjorde frukosten dålig men vill man inte sticka ut? Förutom frukosten så fanns det trevliga detaljer på hotellet.

Beroende om man tittar efter sådant, men det gör jag. Älskar när det har en speciell känsla. Gör att det sticker ut lite och det tycker jag verkligen detaljerna gjorde hos Mollberg. Vi gjorde även en utflykt till Landskrona.

Förutom bygget i bakgrunden så var själva slottet helt magiskt och bra väder var det också. Vi fikade precis bakom och gick omkring lite, verkligen något man skall göra om man åker till Landskrona. Nu var det inte en Landskrona weekend men ändå, är man i Helsingborg med bil så varför inte göra det till en “all inclusive Helsingborg weekend”.

Det var lite ombyggnationer som det är runt omkring i hela Sverige men jag måste nog ändå säga att…. lägga allt på hög och sedan ta helg? Jag det kanske man kan göra lite bättre, haha.

https://goo.gl/maps/VEh6agc3cL9Nz4Yk6 (Recensionen)

En annan grej var att butiksdöden man pratar om verkligen gav sig själv till känna när man gick omkring i Landskrona. Det var så himla många platser och butiker som hade slagit igen, det var LEDIGT… LEDIGT… LEDIGT. Lite överallt, tråkigt att det försvinner lokala företag från dom mindre orterna. Det slår hårt, mycket hårt på dom lokala centrumen.

Kommer lite strö bilder som jag tog när jag gick omkring. Givetvis måste det bli en bild på mig själv i egen hög person, det får ni helt enkelt bara leva med 🙂 Sedan skulle vi även gå på SPA och det var där den tragiska händelsen hände. Vi satt i SPA avdelningen och nöjt av ett gott vin när det började springa människor omkring oss. Det var en man som hade avlidit i bastun, så himla tragiskt. Det gjorde att platsen var tvungen att stängas och vi avlägsna oss från platsen såklart. Så vi får ta det SPA:et någon annan gång såklart, beklagar till dom närmaste till mannen.

Sedan blev det olika uteställen som vi besökte. Det var Harrys och Speakers Corner vi besökte. Först Speakers Corner.

Helsingborg weekend

Gjorde såklart även en recension av stället, roliga med det var att den bilden är visade över 14.000 gånger på några dagar. Vilket är väldigt imponerande 🙂

https://goo.gl/maps/FkVgA9h9yDh2MU38A (Recensionen)

Vidare till Harrys i Helsingborg.

Helsingborg weekend

https://goo.gl/maps/RkmAS5BGAPMTFLvNA (Recensionen)

Dom två nätterna vi var på plats var verkligen trevliga, det var även Helsingborg maraton under tiden vilket gjorde det ännu mer trevligt. Alltid skoj när det är lite människor runt omkring. Så en väldigt bra Helsingborg weekend och jag rekommenderar alla att besöka Helsingborg. Det är väldigt vackert där och det är inte för litet och inte heller för stort för en weekend. Sedan har man såklart valet om man vill besöka Danmark men det gjorde vi inte, tiden fanns inte.

Helsingborg weekend

Avslutar denna gången med ett vackert litet kryp in när vi gick omkring i Helsingborg. Men innan jag glömmer det så måste jag ändå säga vilken ordning det var runt omkring hos bostäderna. Vi åkte omkring i bilen säkert en timma runt staden för att “känna” in allt och det var verkligen ordning och reda vilket jag uppskattade stort.

Att parkera i Helsingborg är ingen HIT, det kan jag lova. Men är det bättre någon annanstans? Troligtvis inte men det kan vara en headsup.

Må väl // Johan “Moderjohan” Mårtesson